Keuzes in je studie

In- en uitschrijving van je studie

Als je twijfelt over je studie, heb je vast ook vragen over in- en uitschrijving. Op AskHU lees je er alles over. Heb je daarna nog vragen? Dan kun bij het STIP terecht.

Als je je uitschrijft voor je studie ben je altijd zelf verantwoordelijk voor het stopzetten van de studiefinanciering bij DUO, inclusief je OV-abonnement. Dit gaat niet automatisch!

Hieronder vind je nog een aantal aandachtspunten:

1 februari regeling

Als je overweegt te stoppen in het eerste jaar van je studie kan het gunstig zijn om je voor 1 februari uit te schrijven. Kijk of dit voor jou het geval is (zie switchen van studie).

In- en uitschrijving als je stopt bij een opleiding met numerus fixus

Als je een opleiding met numerus fixus volgt en voor 1 februari bent gestopt vanwege zwaarwegende bijzondere omstandigheden; en je wilt in het nieuwe studiejaar weer starten, dan moet je een verzoek indienen bij de instituutsdirecteur om je te mogen herinschrijven. Een ondersteunende verklaring van de studentendecaan is hierbij vereist.

Als je een jaar pauze neemt van je studie

Wil je een pauze inlassen in je studie, ga dan zelf na bij de opleiding wat de gevolgen zijn van je tijdelijke uitschrijving. Soms moet je al in het jaar voorafgaand aan het studiejaar dat je weer begint, keuzes in je studie maken en doorgeven. Als je een tussenjaar hebt kun je niet in Osiris, met als gevolg dat je je niet kunt inschrijven voor cursussen in het nieuwe studiejaar. Overleg tijdig, voor of tijdens je tussenjaar, met de studieloopbaanbegeleider of leerteambegeleider hoe je je inschrijvingen kunt regelen voordat je weer gaat beginnen.

Switch to English English