Keuzes in je studie

Kiezen van een minor

De meeste opleidingen plannen in het 3e of 4e studiejaar ‘profileringsruimte’ in. Veel studenten gebruiken die ruimte om een minor te volgen: een samenhangend pakket cursussen rond een thema of vakgebied waarmee je je kennis verdiept of verbreedt en je je kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Een minor kiezen?

Ga jij ook voor een minor? Bekijk dan hier het veelzijdige aanbod van minors binnen de HU. Je kan ook kiezen voor een minor buiten de HU, de zogenaamde Kies op Maat (KOM) minoren.

Je profileringsruimte anders invullen?

Er zijn ook andere opties om de profileringsruimte te gebruiken, maar de mate van keuzevrijheid verschilt per studie. Je kunt kiezen voor een doorstroomprogramma naar een master. Of kies, als dat bij jouw studie kan, voor een andere invulling van je vrije ruimte. Check in je Studiegids wanneer de profileringsruimte bij jouw opleiding staat ingepland en welke voorwaarden jouw opleiding daaraan stelt.

Naar het buitenland?

Wil je een deel van je studie doorbrengen in het buitenland? Oriënteer je voor een minor of een project als invulling van je profileringsruimte op de mogelijkheden om te studeren in het buitenland. Specifieke informatie over de mogelijkheden binnen jouw opleiding, vind je in de studiegids en op de site Go International. Kijk ook op AskHU voor de informatie van het International Office. Bespreek de mogelijkheden met de internationalisering contactpersoon van jouw instituut en je studieloopbaanbegeleider of leerteambegeleider.

Kom je er niet uit?

Heb je hulp nodig in het keuzeproces voor het invullen van je profileringsruimte? Je studieloopbaanbegeleider of leerteambegeleider kan met je meedenken. Raadpleeg ook de online keuzehulp van Keuzeadvies. Heb je meer begeleiding nodig, maak dan een afspraak bij Keuzeadvies.

Switch to English English