Ondersteuning bij het studeren

Naar stage en werk

Studeren, afstuderen en dan: aan het werk in een leuke baan, waar je wat kunt betekenen, een passend salaris verdient, gewaardeerd wordt, jezelf kunt blijven ontwikkelen.

Je kansen op die leuke, jou passende plek kan je vergroten door:

  • al tijdens je studie zicht te (ver)krijgen op je talenten en dat wat je minder goed kunt of niet leuk vindt;
  • tijdens je studie te werken aan een breed beeld van het hele werkveld en wáár je je talenten straks kunt gaan inzetten.
  • stagekeuze, minorkeuze, afstudeerkeuze, werkveldopdrachten te gebruiken om straks nog betere kansen te hebben.
  • Als dat lukt een opleidingsrelevante bijbaan (via ASKHU-HU Werkbijjestudie) tijdens je studie te doen, bijvoorbeeld in je zomervakantie en/of een semester dat je achterstand wegwerkt.

Vertel ik het wel of vertel ik het niet? Als je voorzieningen tijdens je studie gebruikt, is de aanleiding daartoe meestal niet weg als je gaat werken. Hoe ga je daarmee om? Vertel je het? Wanneer en hoe? Bespreek het eens met je begeleider en/of oefen eens met mensen die je vertrouwt. En misschien kan het boek hierover van Anita Hubner je helpen.

Kun je straks niet werken zonder voorzieningen en/of kun je door een beperking/chronische aandoening niet tenminste het minimumloon verdienen? Kijk dan eens of het UWV of doelgroepenregister helpend kan zijn.  Neem de tijd om het te kunnen uitzoeken, ervaringen van anderen te kunnen horen en een keuze te maken. Belangrijk om te weten dat een aanvraag hiertoe tijdens je studie moet worden gedaan en niet meer kan nadat je bent afgestudeerd.

Heb je vragen of heb je hulp nodig?

Op deze pagina’s vind je informatie over de mogelijkheden tot begeleiding, advies en de voorzieningen. Ook tref je contactgegevens aan. Begin bij je studieloopbaan- of leerteambegeleider die dicht bij jou en je opleiding staat.

Switch to English English