Optimaal studeren
Hulp in tijden van Corona

Hulp in tijden van Corona

Studentenbegeleiding voor studenten en medewerkers

Heb je problemen met thuis studeren? Worstel je met je motivatie? Heb je financiële zorgen? Of maak je je zorgen over de gezondheid van je familieleden of vrienden? De medewerkers van Team Studentbegeleiding staan voor je klaar! Maak zo snel mogelijk een afspraak met de studentendecaan om je vraag te bespreken: samen ga je na welke mogelijkheden er zijn voor hulp en ondersteuning. Je kunt al een goed beeld krijgen van de mogelijkheden aan ondersteuning binnen de HU, door te kijken op deze website.

Voor een afspraak kun je mailen naar decanaat@hu.nl. Studeer je in Amersfoort? Mail dan naar decanaatHUA@hu.nl. Je mail wordt zo snel mogelijk beantwoord. Of bel de afsprakenlijn 088-4813322, van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur, om een afspraak in te plannen (op dit moment is de Afsprakenlijn vanwege onvoorziene omstandigheden gesloten. Het decanaat is wel per mail bereikbaar).

Een afspraak met de studentendecaan of andere studentenbegeleider is op dit moment in principe een telefonische afspraak, of via videoverbinding. In sommige gevallen is het mogelijk om met een studentendecaan, studentenpsycholoog of keuzeadviseur op een locatie van de HU af te spreken.

Veelgestelde vragen

Covid-gerelateerde klachten of ben je in aanraking geweest met iemand met Covid?

Heb je Covid- gerelateerde klachten of ben je in aanraking geweest met iemand met Covid, neem dan contact op met je huisarts en/of de GGD en check hier het HU corona-protocol. Mocht het je belemmeren bij het studeren neem dan contact op met de studentendecaan en bewaar alle correspondentie zodat je indien nodig bewijs hebt. Studeer je aan de HU Amersfoort? Mail dan naar  DecanaatHUA@hu.nl.

Is er sprake van een spoedsituatie?

In dit geval kan je het beste contact opnemen met je huisarts.

Ben je begeleider op de HU en wil je graag overleggen?

Ook studieloopbaangeleiders, leerteambegeleiders of docenten die willen sparren of advies nodig hebben om hun studenten goed te kunnen begeleiden, kunnen bij Team Studentbegeleiding terecht. Neem gerust contact op per mail of via de afsprakenlijn (dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 naar 088-4813322).

Hoe gaat de HU om met corona?

Actuele informatie over hoe de HU omgaat met de Corona-uitbraak vind je hier.

Ondersteuning bij het studeren nodig?

Studieplekken op de HU

De HU heeft 150 studieplekken beschikbaar in de HU-bibliotheek op het USP en 19 studieplekken in de HU- bibliotheek van de locatie Amersfoort. Van deze plekken kan je alleen gebruikmaken als je vanwege persoonlijke bijzondere omstandigheden thuis geen geschikte studeerplek hebt. De beschikbare studieplekken zijn stilte-studieplekken.

Wil je van één van deze plekken gebruik maken? Meld je dan aan door een mail te sturen naar decanaat@hu.nl met je verzoek. Je zal een formulier toegestuurd krijgen waarin je je motivatie kunt toelichten.

Als je toestemming hebt gekregen, betekent dit dat je vanaf de dag daarna je kunt melden bij de balie van de HU-bibliotheek of reserveer een studieplek via deze link. Indien reserveren niet lukt, neem dan contact op via bibliotheek@hu.nl. De toestemming is geldig tot het moment dat deze werkwijze komt te vervallen of aangepast dient te worden.

Geen laptop?

Als student kun je van de HU tijdelijk een laptop te leen krijgen als je vanwege persoonlijk (financiële) omstandigheden zelf geen laptop hebt en je ook geen mogelijkheden hebt om er één te kopen of te lenen. Er zijn op de HU een beperkt aantal leenlaptops beschikbaar. Heb je voor je studie een laptop nodig en wil je deze graag lenen van de HU, stuur een mail met je verzoek naar decanaat@hu.nl, of, als je in Amersfoort studeert, naar decanaatHUA@hu.nl.

Supportgroepen en trainingen

Het Student Support Centre heeft een aanbod van online trainingen en supportgroepen. Er zijn meerdere online supportgroepen specifiek voor ondersteuning in deze periode. Dit aanbod wordt nog steeds aangevuld, dus check de mogelijkheden regelmatig of mail met studentsupportcentre@hu.nl voor informatie over het aanbod.

Tips en links voor mentale ondersteuning

Overzicht link en tips

  • In de Hulpwijzer Corona crisis vind je allerlei handige tips en links voor mentale en praktische online ondersteuning buiten de HU.
  • Zie ook het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19, het loket van mentale gezondheid van het Nationaal Psychotrauma Centrum in samenwerking met het RIVM voor overzicht van de mogelijkheden van hulp.
  • 7 tips om de coronacrisis mentaal het hoofd te bieden vind je op de website van het Trimbos Instituut.
  • In Utrecht heeft het NIZU, de overkoepelde organisatie van alle informele zorg in Utrecht, een overzicht gemaakt van allerlei hulp en initiatieven.
  • Thrive Amsterdam heeft een handige site waarop allerlei tips ten aanzien van thema’s op mentaal vlak overzichtelijk gebundeld staan.

Wandelen en praten

You’ll never walk alone. Zeker in deze tijden is het soms fijn om even met iemand te gaan wandelen en een praatje te maken. Daarom bieden wij je deze gratis mogelijkheid om gemakkelijk in contact te komen met andere studenten van Hogeschool Utrecht om een ​​wandelingetje te maken. Via deze site kun je met een andere student (in de fysieke wereld) afspreken om een ​​wandeling te maken. We zorgen ervoor dat je elkaars contactgegevens krijgt, zodat je een plaats en tijd kunt afspreken. Leer nieuwe mensen kennen terwijl je een fris hoofd haalt, en ontdek misschien weer nieuwe plekken in Utrecht!

Gratis coachingsessies

Het Rode Kruis biedt tijdens de coronacrisis gratis coachingssessies voor jongeren aan.

Meteen zelf aan de slag!

De HU biedt online e-health modules van Mirro aan waarmee je zelf aan de slag kunt bij mentale problemen. Kijk bijvoorbeeld naar de module Grip op coronastress.

Financiële ondersteuning

Algemeen

Check alle mogelijkheden en tips voor financiële ondersteuning op de pagina Financiën.

Online financieel spreekuur

Ervaar je momenteel geldzorgen omdat een deel van je inkomsten zijn wegvallen? Je kunt elke vrijdag terecht bij het online financieel spreekuur van het lectoraat Schulden en Incasso voor hulp en advies bij financiële problemen. Neem daarvoor per email contact op met schuldenenincasso@hu.nl.

Switch to English English