Optimaal studeren
e-health

e-health

Online modules voor mentale fitheid

Piekeren, somberheid, een negatief zelfbeeld of stress: het zijn beginnende klachten waar je als student mee te maken kunt krijgen. Wil je aan de slag met je mentale gezondheid? Volg dan de online modules die Hogeschool Utrecht via Mirro aanbiedt. In deze modules krijg je handvatten om te voorkomen dat je klachten verergeren.

Wil je met iemand praten over je klachten? Lees dan hieronder meer over begeleiding binnen de HU.

Wil je weten welke online modules er zijn? Lees hieronder verder of ga direct naar het startscherm met de online modules. Vanzelfsprekend wordt al jouw informatie vertrouwelijk behandeld. Je kunt de online modules kosteloos en anoniem volgen.

Persoonlijke begeleiding

Heb je behoefte om verder te praten met iemand? Maak je je zorgen over je klachten of situatie, of vormen deze een belemmering bij het studeren? Binnen de HU staan medewerkers voor jou klaar wanneer jij extra advies, begeleiding of voorzieningen nodig hebt bij het studeren. 

Allereerst kun je in de opleiding terecht bij je studieloopbaanbegeleider, leerteambegeleider, coach of mentor. Je kunt ook een afspraak maken met de studentendecaan om je vraag te bespreken: samen ga je na welke mogelijkheden er zijn voor hulp en ondersteuning. Je kunt al een goed beeld krijgen van de mogelijkheden aan ondersteuning binnen de HU door te kijken op deze website.

Voor een afspraak met een studentendecaan kun je mailen naar decanaat@hu.nl. Je mail wordt zo snel mogelijk beantwoord. Je kunt ook een afspraak maken via de afsprakenlijn 088-4813322, van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur. De lijn is alleen bedoeld voor het maken van afspraken, niet voor het beantwoorden van vragen.

Aanbod e-health

Op het startscherm van Mirro vind je alle modules. Er zijn modules beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. 

Met de modules kan je werken aan klachten als angst, piekeren, somberheid en (corona)stress. Maar ook bij rouw, geldzorgen of verslavingsgevoeligheid voor gamen en alcohol is er online hulp. Ben je mantelzorger of heb je een chronische aandoening, dan zijn er modules beschikbaar waarin je leert hoe je balans kunt houden. En tot slot zijn er modules om te leren omgaan met feedback & conflicten, en over succesvol veranderen.  

Per module krijg je handvatten om te voorkomen dat je beginnende klachten verergeren. Zie hier het overzicht waarin per module omschreven staat wat je kan verwachten.

Vragen

Heb je vragen over de online modules, stuur dan een email naar studentsupportcentre@hu.nl. 

Switch to English English