Optimaal studeren

Extra aanbod voor meertalige studenten

Ben je een vluchtelingstudent? En wil je graag ondersteuning bij de Nederlandse taal? Of wil je deelnemen aan een mentorprogramma? En wil je graag een voorziening bij het maken van toetsen, lees hieronder verder. 

HU Home

HU home is een studenteninitiatief om je sneller thuis te laten voelen in de klas, bij de HU en in de Nederlandse maatschappij. HU home heeft een mentorprogramma en een taallokaal, klik hier voor meer informatie.

Standaard toetsvoorzieningen voor anderstalige studenten

Als je anderstalig bent dan kun je in aanmerking komen voor de toetsvoorzieningen: ‘extra toetstijd’ en ‘gebruik van een vertalend woordenboek (Nederlands – taal naar keuze)’.

Wanneer kom je in aanmerking voor deze toetsvoorziening?

Als je minder dan 5 jaar in Nederland onderwijs hebt gevolgd na jouw twaalfde levensjaar. Binnen het hierboven genoemde criterium vallen ook Antilliaanse studenten die in overzeese gebieden van Nederland zijn opgegroeid en dus minder dan 5 jaar in Nederland onderwijs hebben gevolgd.

Hoe vraag je de voorziening aan?

Je stuurt een mail naar decanaat@hu.nl. In je mailbericht schrijf je dat je anderstalig bent en graag in aanmerking wilt komen voor een toetsvoorziening. In je mail voeg je het volgende toe:

  • Toevoegen NT2 (deel)certificaat als bewijs
  • Mocht je een woordenboek willen gebruiken, welk vertalend woordenboek (bijvoorbeeld Nederlands-Arabisch, Nederlands-Spaans, Nederlands-Engels)
  • Daarna ontvang je in een mailbericht informatie over de  verdere procedure.

Deadline

Om in toetsperiode A gebruik te kunnen maken van toetsvoorzieningen dien je ruim op tijd te mailen. Dit kan al vanaf het eerste moment van inschrijving in Studielink.
De deadline voor het indienen van je verzoek bij de examencommissie is 24 september 2021. Aangezien er door het studentendecanaat voorafgaand gecheckt moet worden of jij voldoet aan de criteria, dien je ruim voor deze deadline een mail te sturen naar decanaat@hu.nl.

Switch to English English