Student Support Centre

Online Supportgroep

Het Student Support Centre biedt verschillende supportgroepen. Een supportgroep is een groep die minimaal eens per week bijeen komt om met elkaar in gesprek te gaan over dat wat je bezighoudt. Zo hebben we online supportgroepen voor studenten die meer structuur in hun studieweek willen aanbrengen, of een groep die zorgtaken op zich neemt naast de studie die ze doen aan de Hogeschool Utrecht. Ook studenten met een ondersteuningsbehoefte bieden we verschillende supportgroepen.

Met medestudenten spreken over dat wat er speelt in jouw (studie)leven kan je verder op weg helpen. In de supportgroepen worden tips besproken, vinden studenten een luisterend oor en steun. En wordt er ook gelachen met elkaar!

Zelf een wens of idee voor een nieuwe supportgroep?

Uitbreiding van het aantal supportgroepen is welkom: neem contact met ons op als je een idee hebt voor een nieuwe supportgroep.

Online Supportgroep

Online supportgroep voor HU studenten

Wil je wekelijks met vijf andere HU studenten online ervaringen uitwisselen over hoe je in deze bijzondere tijd, tijdens de maatregelen tegen de verspreiding van corona, je studie en leven kunt blijven organiseren? Meld je dan nu aan voor de online supportgroepen die binnenkort starten. Onder begeleiding van een medewerker van het Student Support Centre wissel je wekelijks uit hoe het met je gaat en welke obstakels je tegenkomt; de groep denkt met je mee en helpt je waar dat kan.

Schrijf je nu in voor één van de onderstaande groepen door een bericht te sturen aan studentsupportcentre@hu.nl:

Supportgroep Zorgtaken en studie combineren

Hoeveel ballen hou jij in de lucht? Combineer jij de zorg voor je moeder, vader, een ander familielid of een dierbare vriend(in) met het studeren aan de Hogeschool Utrecht? En vind je dat soms lastig in balans te houden? Meld je dan aan voor de online supportgroep.

In deze groep, die eens per week 1 uur samenkomt, ga je in gesprek met medestudenten die ook hun studie combineren met (mantel)zorgtaken. Met elkaar wissel je moeizame en mooie ervaringen uit. De groep kan een luisterend oor bieden en meedenken over datgene waar jij tegenaan loopt.

De wekelijkse bijeenkomst vindt plaats op maandag van 13:00 – 14:00 uur. We starten op maandag 26 april.

Als je geïnteresseerd bent en wilt deelnemen, stuur dan een mail naar studentsupportcentre@hu.nl. Aan deze supportgroep zijn geen kosten verbonden. De groep bestaat uit maximaal 6 personen.

Het Powerplatform voor studenten met een ondersteuningsbehoefte

Het Powerplatform is een klankbord voor en door studenten.

We zijn een groep enthousiaste studenten met verschillende ondersteuningsbehoeftes. Je kunt denken aan een auditieve beperking, een visuele beperking, een chronische ziekte, een psychische kwetsbaarheid, neurodiversiteit (dyslexie, add, adhd, ass), of een fysieke beperking. Drie op de tien studenten geeft aan dat ze ‘iets’ hebben en een op de tien van alle studenten voelt zich hierdoor ook beperkt in het volgen van de opleiding. Van alle beperkingen is het overgrote deel niet zichtbaar!

We bieden lotgenotencontact, tips en tricks en we signaleren knelpunten binnen de hogeschool en onze opleidingen op het gebied van studeren met een beperking. Wij hebben al veel bereikt maar zijn nog lang niet klaar. We zijn altijd op zoek naar nieuwe studenten. Mail ons, dan maken we een koffie-afspraak om te bespreken wat jouw wensen zijn!

Meer weten? Check het filmpje hieronder!

Supportgroep voor studenten met AD(H)D

Wil je wekelijks met medestudenten uitwisselen hoe jij jouw studieweek hebt ingericht? Hoe jij omgaat met de dagelijkse uitdagingen in je studie? Hoe organiseer jij bijvoorbeeld je week- en dagplanning? In deze supportgroep voor studenten met AD(H)D bepaal je samen met medestudenten waar het tijdens de wekelijkse bijeenkomst over gaat.

Meedoen? Meld je aan door een bericht te sturen aan studentsupportcentre@hu.nl

Switch to English English