Student Support Centre

Wat is het Student Support Centre?

Het Student Support Centre (SSC) is vóór en dóór studenten. We bieden verschillende manieren van ondersteuning die een bijdrage leveren aan het welzijn van de HU student. Als je deelneemt aan een training, workshop of supportgroep zul je merken dat het SSC zoveel mogelijk werkt mét studenten: wie kan jou immers beter helpen dan een ervaringsdeskundige medestudent?

Het SSC geeft gratis trainingen en workshops over onderwerpen die volgens studenten nu nodig zijn om als student prettig te kunnen studeren op de HU. We werken continu aan de uitbreiding- en kwaliteit van ons aanbod.

Een plek om medestudenten te ontmoeten bieden we aan internationale studenten en studenten+ bij de supportgroepen. Uitbreiding van het aantal supportgroepen is welkom: neem contact met ons op als je een idee hebt voor een nieuwe supportgroep.

En vergeet ons niet te volgen op Instagram.

Achtergrondinformatie SSC

In september 2019 was het dan zover: het Student Support Centre (SSC) zag het levenslicht. In dat najaar startte het SSC klein: er waren drie trainingen waarvoor studenten zich konden inschrijven. Al snel groeide dit aanbod trainingen en aan het einde van het studiejaar 2019-2020 konden studenten kiezen uit acht trainingen. In de jaren die volgden breidde de dienstverlening uit: meer dan 20 trainingen, supportgroepen, de StudieHUiskamer, Taalsupport en HU Home werden onderdeel van het SSC aanbod. Niet alleen het aanbod groeide, ook team SSC groeide hard. In september 2019 bestond het SSC uit één coördinator en drie trainers. Nu wordt het SSC gerund door twee coördinatoren, één medewerker en zijn er meer dan 20 trainers actief. Daarnaast zijn er 26 student-assistenten die zich inzetten voor het SSC. Samen met hen bouwen we verder aan een plek waar studenten terecht kunnen voor trainingen, workshops, supportgroepen rondom het thema welzijn.

Switch to English English