Studentenleven en Welzijn

Wonen en huuradvies

De SSH

De SSH (Stichting Studenten Huisvesting) heeft een divers aanbod aan kamers, studio’s en appartementen voor studenten in Utrecht en Amersfoort. De woonruimtes liggen zowel in het stadscentrum als eromheen. SSH werkt met een aantal voorwaarden en een wachtlijst dus zorg dat je er op tijd bij bent. Er zijn eenmalige inschrijfkosten aan verbonden. Voor meer info en reageren op kamers check de website.

Particuliere kamer- en woonruimte verhuur in Utrecht

  • Huurwoningen.nl: de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland met aanbod van makelaars en particulieren.
  • Kamernet: via kamernet kan je reageren op een groot aanbod aan kamers, studio’s en appartementen in zowel Utrecht als Amersfoort. Om te reageren op kamers betaal je een bepaald bedrag middels een premium account. Dit account moet je zelf stopzetten, anders loopt het automatisch door.
  • NidoStudent biedt kamers en studio’s in verschillende panden in Utrecht.
  • KamersUtrecht: deze site biedt een handig overzicht van de nieuwste kamers in Utrecht; binnen een paar klikken ben je een huurder van je toekomstige kamer.

Kamers zoeken via Facebook

Op Facebook worden regelmatig advertenties geplaatst door studenten die op zoek zijn naar nieuwe huisgenoten. Als je een facebook account hebt kan je er vrijblijvend op reageren onder de advertentie. Hier vind je een aantal facebook pagina’s waarop kamers aangeboden worden:

  • ‘Kamers in Utrecht’ check je hier.
  • ‘Kamers huren in Utrecht’ check je hier.
  • ‘Kamer en appartementen te huur in Utrecht’ check je hier.

Tips bij hospiteren

Wanneer je een kamer in Utrecht gaat bezichtigen ben je vaak niet de enige die komt kijken. Je ‘hospiteert’ dan en maakt in een korte tijd kennis met de bewoners van het huis die vervolgens de keuze moeten maken voor een nieuwe bewoner. Hier vind je een aantal tips bij het hospiteren om je op weg te helpen.

Huurteam Utrecht bij huurproblemen

Eerlijke huurprijzen, fatsoenlijke woonruimte en goed verhuurderschap. Bij problemen met je woning, huurprijs of huisbaas staat Huurteam Utrecht voor je klaar met advies. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Er is een nieuwe website van de gemeente Utrecht in de lucht is over huurrechten, specifiek gericht op studenten, in zowel het Nederlands als Engels. Voor meer informatie gaan naar:

Wonen en huuradvies | HU helpt (husite.nl)

Housing and rental advice | HU Helps (husite.nl)

Er volgt ook een campagne vanuit de gemeente om studenten op deze website te attenderen, houd ook myHU en netpresenter in de gaten.

Juridisch studentenloket

Op Padualaan 101 bevindt zich het juridisch loket waar studenten van HBO-Recht en Sociaal Juridische Dienstverlening klaar staan om advies te geven over jouw rechten als student. Zij geven onder andere advies over huurproblemen. Kijk voor meer informatie op de website van het juridisch studentenloket.

Switch to English English