Wat is HU Honours?

Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Ben je creatief? Ondernemend? Proactief? Slim? Dan is honoursonderwijs vast iets voor jou. HU Honours is er voor alle ambitieuze studenten met verschillende kwaliteiten, die zichzelf graag uitdagen en het verschil durven maken voor beroepspraktijk en samenleving. Je studiepunten haal je in het onderwijsprogramma van je opleiding. Met honoursonderwijs kun je sterren behalen. Als je vijf sterren hebt behaald, kun je voor het honourscertificaat gaan dat je ontvangt bij je diploma als je afstudeert.

De HU heeft het onderwijs zo ingericht dat je naast je opleiding een eigen honoursroute kunt kiezen. Van aanbodgericht tot vraaggestuurd, in samenwerking met andere opleidingen, gekoppeld aan cursussen binnen je opleiding, of in de vorm van extra projecten of op eigen initiatief. Dit vraagt een extra investering.

HU honoursonderwijs is voor studenten die meer willen en kunnen dan het reguliere onderwijsprogramma biedt. Honoursonderwijs geeft je mogelijkheden voor extra verbreding en verdieping.

Door deel te nemen aan HU Honours creëer je meerwaarde op drie manieren:

  • Je vergroot je eigenwaarde, ontdekt je talenten en groeit erin verder
  • Je verhoogt je waarde voor de arbeidsmarkt met een hogere of andere startpositie
  • Je creëert waarde voor de beroepspraktijk en de samenleving met nieuw ontwikkelde producten en diensten

Leading professional in waardecreatie
HU Honours biedt je de kans je talenten optimaal te ontwikkelen en daagt je uit om die talenten te vertalen naar waarde voor beroepspraktijk en samenleving. Je ontwikkelt nieuwe producten, diensten, interventies of toepassingen die waarde hebben voor klanten, de eigen organisatie en andere betrokken partijen. Dit heet ‘waardecreatie’. HU Honours leidt je op tot ‘leading professional in waardecreatie’. Een professional die voorop loopt in het professionaliseren en innoveren van de beroepspraktijk en bij veranderingen in de samenleving. Je verbindt daarbij je eigen persoonlijkheid met je rol als professional.

Honourscertificaat
Je kunt met je honoursprestaties sterren verdienen. Als je vijf sterren hebt verzameld, kun je voor de eindbeoordeling gaan. Je toont aan dat je een leading professional in waardecreatie bent. Bij een positieve eindbeoordeling ontvang je het honourscertificaat bij je diploma.