Begripscode
Begripscode

Begripscode

 

DE BEGRIPSCODE: BEGRIJPEN EN BEGREPEN WORDEN

Geluks- én succesbepaler nummer 1 in het leven? Jouw eigen vaardigheid om jezelf en anderen te begrijpen en door anderen begrepen te worden. Wil je die een boost geven waar je je leven lang plezier van hebt? Volg dan deze HU-brede honourscursus, die wordt uitgevoerd in samenwerking met de gerenommeerde BegripsAcademie.

Je leert bewust vierstemmig te denken, handelen en communiceren, waardoor je palet aan mogelijkheden om uitdagingen aan te gaan en anderen te bereiken duurzaam verrijkt wordt. Het maakt samenwerken en samenleven bovendien stukken leuker en je behaalt je doelen er ook nog makkelijker door.

Ook ontdek je de kracht van de inzichten van de BegripsCode en hoe die je helpen je blik op jezelf en de wereld te vergroten en je medemenselijkheid te verdiepen. Je leert dat we net zo gelijk als verschillend zijn. En dat verschillen niet irritant maar juist leuk én noodzakelijk zijn. Wat er gebeurt als je dingen van dezelfde kant bekijkt. Hoe je minder last van je eigen mening kunt hebben. Hoe groot de kracht van kwetsbaarheid is. En hoe je altijd op anderen kunt reageren zodat zij zich op hun best voelen. En hoe vervolgens de Wet van de Wederkerigheid werkt.

Gedurende twee perioden (periode B en C) is er elke twee weken een bijeenkomst. Hierin train je, samen met de andere cursisten, je nieuwe vaardigheden in concrete en uitdagende situaties. Ook voer je een project(je) uit om in een zelfgekozen leefomgeving een bijdrage te leveren aan meer onderling begrip en medemenselijkheid. Dit doe je samen met een medecursist die van nature anders denkt en communiceert als jij. Daarmee geef je niet alleen een goed voorbeeld, maar profiteer en leer je ook optimaal van jullie onderlinge verschillen.

Naast de 8 bijeenkomsten ontvang je 25 weken inspirerende gedachten in je mailbox, die je helpen om van de opgedane kennis en vaardigheden echt duurzaam plezier van te hebben en te verankeren.

Alle bijeenkomsten zijn F2F op woensdagen van 18.30 – 21 uur. Data:

  1. woensdag 11 november
  2. woensdag 25 november
  3. woensdag 9 december
  4. woensdag 13 januari
  5. woensdag 3 februari
  6. woensdag 17 februari
  7. woensdag 3 maart
  8. woensdag 17 maart
  9. Slotpresentaties woensdag 31 maart of 7 april

Osiris code: GHON-BEGRCOD-20

Inschrijven in Osiris

Voor meer informatie, mail naar niek.grooters@hu.nl