Binnen je opleiding

Frisse Blikken op de Zorg

Start nieuwe cursus Frisse Blikken op de Zorg

Leer innoverend en creatief denken! Experimenteer o.a. met Design Thinking en Creatieve Technieken om tot innovatie te komen. Na de cursus heb je een mindset ontwikkeld die je helpt nieuwe kansen en mogelijkheden te zien. De cursus wordt gegeven op dinsdagavond (blok A & B) en op zaterdag 7 oktober. Je behaalt de (vrije) ster ‘Frisse Blikken op de Zorg’.

Heb je vragen over deze cursus? Mail danielle.poels@hu.nl

Wat doen we in deze cursus?

We gaan in verschillende settings met elkaar experimenteren met mogelijkheden om te innoveren. Hierbij ligt het accent op het op gang brengen van innoverend denken en het daadwerkelijk experimenteren. Daarbij maken we gebruik van een aantal technieken en methodieken, zonder dat dit een doel op zich is. Het accent zal minder liggen op het opleveren van een tastbaar product of dienst, alhoewel een concept of prototype wel zeker een mogelijk resultaat kan zijn.

Na het volgen van de cursus heb je een mindset ontwikkeld die plezier voor het leven geeft en die je helpt om in organisaties nieuwe kansen en mogelijkheden te zien. Na het afronden van de cursus kun je een ster aanvragen.

Wanneer vindt de cursus plaats?

De bijeenkomsten zijn op de dinsdagavond van 18 – 20.30 uur en starten op dinsdag 3 oktober. Zaterdag 7 oktober gebruiken we de hele dag voor een intensieve start.

Wie geven de cursus

Ronald van Domburg en Danielle Poels. We stellen ons even voor:

Danielle over Ronald

Ronald zorgt voor verrassende invalshoeken om naar mensen, vraagstukken en organisaties te kijken. Hij voelt zich uitgedaagd om het onderwijs zo vorm te geven dat studenten een verrijkende ervaring hebben en hij blijft zoeken naar vernieuwing bij zichzelf en anderen. De verhalen die hem hebben geïnspireerd, vertelt hij graag verder en niet zelden nodigen ze je uit op zoek te gaan naar je eigen verhaal. In zijn onderwijs voel je verwondering, aandacht en inspiratie.

Ronald is docent bij Management in de Zorg en bij de minor Ondernemerschap en hij heeft een eigen bedrijf in Waarderend Organiseren en Storytelling.

Ronald over Danielle

Danielle daagt studenten uit niet de gemakkelijkste weg te kiezen maar echt zichzelf te laten zien. Zij neemt geen genoegen met gemakkelijke antwoorden, zij zal altijd verder vragen en onderzoeken. Met als resultaat, dat studenten boven zichzelf uitstijgen en meer van zichzelf laten zien dan ze zelf voor mogelijk hadden gehouden. Danielle is wars van (overbodige) conventies en altijd op zoek naar creatieve en originele invalshoeken en werkvormen. Haar bijeenkomsten zijn inspirerend en nodigen uit om zelf actief aan de slag te gaan.

Danielle heeft 8 jaar bij Management in de Zorg gewerkt, is jurylid van de iZovator Award en honoursdocent Persoonlijk Leiderschap en TopClass coach.

Switch to English English