Aandacht voor uw bewegen
In de HU Kliniek Fysiotherapie helpen wij u met het voorkomen, verhelpen en verminderen van lichamelijke klachten zodat u optimaal kunt (blijven) bewegen.
Soms is bewegen niet vanzelfsprekend. Je lichaam doet pijn of werkt niet (meer) zoals u gewend bent. Een fysiotherapeut is een specialist op het gebied van bewegen en kan hier bij helpen.
Instituut voor Bewegingsstudies
De opleidingskliniek Fysiotherapie is onderdeel van het Instituut Bewegingsstudies (IBS) van Hogeschool Utrecht. Hier krijgt u advies en behandeling van fysiotherapeuten in opleiding, begeleid door ervaren fysiotherapie docenten. De kwaliteit van uw behandeling is dan ook in goede handen. En het leuke? U draagt uw steentje bij aan goed onderwijs.
Het centrum fysiotherapie IBS is onderdeel van het instituut bewegingsstudies van Hogeschool Utrecht. Studenten worden opgeleid tot (specialistisch) fysiotherapeut. In de kliniek zullen ervaren (docent) fysiotherapeuten met fysiotherapeuten in opleiding samen met u naar het beweegprobleem kijken. Door deze samenwerking is de kwaliteit van de behandeling in goede handen. Daarnaast draagt u een steentje bij aan het onderwijs!
Daarnaast hebben we goede samenwerkingen met verschillende experts bij de specialistische masteropleidingen fysiotherapie, het Univesitair Medisch Centrum Utrecht, De Bergman kliniek in Naarden en verschillende (wetenschappelijke) onderzoekers die verbonden zijn aan de opleidingen fysiotherapie.
Wanneer kunt u bij ons terecht?
Wij helpen u met problemen waardoor het functioneren in het dagelijks leven niet meer gaat zoals u dat wenst. Ook als u advies wilt rondom gezond bewegen kunt u bij de fysiotherapeut terecht. Wij gaan samen met u in gesprek om een passende expert bij u te zoeken binnen het expertisecentrum.
Maak dan een afspraak bij HU Kliniek Fysiotherapie.
Aantal behandelingen
Behandelingen bij Centrum fysiotherapie IBS duren vaak een aantal weken. De eerste afspraak is een uitgebreide intake en soms wordt er al een start gemaakt met een onderzoek. Na afronding van het onderzoek wordt er in overleg met u een persoonlijk behandelplan opgesteld.
Op dat moment zal er ook een inschatting gemaakt worden van het aantal behandelingen dat u nodig heeft. Het is belangrijk dat u voor uw behandelingen op dezelfde dag en tijd beschikbaar bent in de weken die volgen.
Tijdens de behandelingen krijgt u oefeningen die goed aansluiten bij uw vraag en die u ook in het dagelijks leven kunt oefenen/ toepassen. Wanneer dat nodig is verwijzen wij u door naar een fysiotherapie praktijk bij u in de buurt.
Bruikbare oefeningen en concrete adviezen
Invulling van de behandelingen? Die hangt af van uw eigen wensen en doelen. U krijgt altijd bruikbare oefeningen en concrete adviezen om gezond te bewegen of prestatie te verbeteren.
Wanneer starten?
Het gehele studiejaar door starten we met nieuwe intakegesprekken, onderzoeken en behandelingen. U kunt zich aanmelden op ieder willekeurig moment in het jaar via de link onderaan deze pagina. Het kan zijn dat u niet meteen aan de beurt bent en op de wachtlijst geplaatst wordt. U wordt dan op een later moment opgeroepen voor een 1e intakegesprek. Bij de balie klinieken kunt u informeren hoe lang de wachtlijst ongeveer is.
Intake, onderzoek en behandelingen bij centrum fysiotherapie IBS kosten u niets.
Aanmelden
Wilt u voor behandeling naar centrum fysiotherapie IBS? Dan heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts. Wel kan het zijn dat wij contact met uw huisarts opnemen voor overleg rondom uw klachten.
U kunt bellen met telefoonnummer 088-481 57 77 of via onderstaande button een afspraak maken.
Heeft u een vraag over de behandeling?
Stuur dan een e-mail naar fysiotherapie@hu.nl, de mail wordt gelezen door docenten van Fysiotherapie.