Video: Studenten werken aan een orgaanprinter

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) ontwikkelt een printer die organen produceert. Studenten van de Hogeschool Utrecht (HU) hielpen een handje. Zij ontwierpen een nieuwe printkop.

In het Utrechtse ziekenhuis wordt een zogenaamde 3D medical printer ontwikkeld, een apparaat dat levende cellen print. In de toekomst kan de technologie zelfs complete organen produceren. Goed nieuws voor mensen die op een wachtlijst staan voor een hart, long, lever of ander orgaan. HU-studenten ontwikkelden een nieuwe kop voor de printer, zodat die vier verschillende mengsels (gels met levende cellen) tegelijk kan printen.

Opleidingen
Wil jij ook aan medische printers werken? Misschien zijn onderstaande opleidingen iets voor jou.

  • Electrical Engineering
  • Bij de opleiding Electrical Engineering aan Hogeschool Utrecht heeft de interactie tussen mens en technologie een belangrijke plaats. Je volgt theoriecursussen en je werkt aan projecten: samen met een team bedenk, ontwerp en maak je producten (meestal in opdracht van een bedrijf).
    Lees verder…

  • Werktuigbouwkunde
  • Werktuigbouwkunde is een brede technische opleiding. Je ontwikkelt ‘werktuigen’ die kunnen variëren van bijvoorbeeld een klein apparaat dat medicijnen onder de huid afgeeft tot een grote turbine in een energiecentrale.. Lees verder…