Opleidingen voor professionals

Ons instituut biedt professionals drie bacheloropleidingen in deeltijdvorm, zodat het mogelijk is werk en studie te combineren. Na het afronden van uw opleiding mag u de titel Ingenieur (ing.) of BSc (Bachelor of Science) voeren.

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences) (deeltijd)

Deze studie is voor mensen die verder willen groeien in hun werk met biologisch materiaal. De studielast is ongeveer 25 uur per week; u volgt anderhalve dag per week onderwijs op de hogeschool. De studie duurt 3,5 jaar.

Bent u in uw loopbaan als mbo-analist toe aan een nieuwe uitdaging? En ziet u de combinatie van werken en leren wel zitten? Dan is deze deeltijdopleiding geknipt voor u.
Lees meer over deze opleiding.

Chemie (deeltijd)

De deeltijdstudie Chemie leidt u in 3,5 jaar op tot een chemisch analist op HBO-niveau. De studielast is ongeveer twintig uur per week. U volgt één dag per week onderwijs op de hogeschool.

Heeft u werk in een relevante functie en wilt u graag bijblijven in uw vakgebied of verder specialiseren? Of wilt u graag doorgroeien, nieuwe analysemethoden ontwikkelen of onderzoek doen? Dan is deze deeltijdopleiding geschikt voor u.
Lees meer over deze opleiding.

Chemische Technologie (duaal)

In vier jaar tijd wordt u opgeleid tot chemisch technoloog en kunt u een chemisch proces uit het lab vertalen naar een industrieel productieproces. De studielast is dertig uur per week, waarvan twintig uur zelfstudie. In deze duale combineert u de geleerde theorie direct met de praktijk van uw werk. U rondt uw studie af met een afstudeerproject bij uw bedrijf.

Bent u werkzaam in de procestechniek, beschikt u over een mbo- of VAPRO-C diploma en wilt u zich verdiepen, verder specialiseren of doorgroeien naar een hbo-functie? Dan is de duale opleiding Chemische Technologie zeker iets voor u.
Lees meer over deze opleiding.