Onderzoek

Een hogeschool is meer dan een opleidingsinstituut. Het is een kennisinstelling met onderzoek dat zich kenmerkt door een sterke verbondenheid met de beroepspraktijk. Onze onderzoekers gaan samen met studenten en partners uit bedrijven en instellingen op zoek naar antwoorden op vragen en problemen uit uw werkveld. Zo staan ze aan de basis van innovatie én is het instituut in staat hooggekwalificeerde studenten af te leveren.

Uw onderzoeksopdracht

Met uw vraag om onderzoek of advies bent u bij ons aan het goede adres. Het instituut staat open voor samenwerking met partners van allerlei pluimage:

  • onderzoeksinstituten en kennisinstellingen;
  • starters;
  • het midden- en kleinbedrijf;
  • grote industriële partijen.

We delen graag onze faciliteiten, kennis, medewerkers en studenten om samen met u op zoek te gaan naar een antwoord. Dit kan zowel via consortia voor open innovatie als in een business-to-business-relatie. Bij het instituut vindt u ook het iLab Utrecht Science Park, een volledig ingericht innovatie laboratorium dat startups en gevestigde bedrijven toegang biedt tot onderzoeksfaciliteiten, studenten en wetenschappers in een co-creatie setting.

Lectoraat

In het ILC onderzoek speelt het lectoraat Innovative Testing in Life Sciences & Chemistry een centrale rol. Het is gespecialiseerd in methoden voor het testen van de veiligheid en de werking van (natuurlijke) stoffen. Met in-vitro methoden biedt het een alternatief voor experimenten met proefdieren.

In onderstaande video vertellen lector Raymond Pieters en medewerkers van farmaceutische bedrijven over de samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek op het Utrecht Science Park.