Lectoraat Innovative Testing

De onderzoeksgroep Innovative Testing in Life Sciences and Chemistry staat onder leiding van lectoren Dr. Cyrille Krul en Dr. Raymond Pieters. Circa twintig postdocs, analisten en docent-onderzoekers werken er aan methoden voor het testen van de veiligheid en de werking van (natuurlijke) stoffen. Hierbij worden ze ondersteund door bachelorstudenten en soms ook masterstudenten.

Met de ontwikkeling van in-vitro methoden werkt de groep aan alternatieven voor experimenten met proefdieren.

De focus ligt daarbij op:

  • De relatie tussen voeding en gezondheid;
  • Bacteriële resistentie tegen antibiotica;
  • Veiligheid en werking van (natuurlijke) stoffen en mengsels.

De groep beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van biologie en medisch laboratoriumonderzoek en is goed uitgerust om grote projecten uit te voeren en complexe onderzoeksvragen te beantwoorden. De toepasbaarheid van het onderzoek staat voorop, maar de groep is ook betrokken bij fundamentele onderzoeksprojecten.

Maak kennis met onze lectoren Dr. Cyrille Krul en Dr. Raymond Pieters in onderstaande video, gemaakt ter gelegenheid van de RAAK-award 2013 voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek.

Meer weten?

Meer informatie vindt u op de website van het lectoraat.

Als u de mogelijkheden van een onderzoeksopdracht of samenwerkingsverband wilt bespreken kunt u terecht bij het secretariaat van het lectoraat. U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier.