Student en integriteit
Student en integriteit

Student en integriteit

Wat vind je van een student die zich ziek meldt tijdens een groepsopdracht en op vakantie blijkt? En wat als hij zich afmeldt, omdat zijn relatie net uit is? Hoe integer is je stagebegeleider als hij je vooral werk laat doen waar jij niets van leert? Integriteit gaat over situaties die niet altijd even duidelijk zijn en waarvan je vaak een ongemakkelijk gevoel krijgt.

Integriteitscode

Voor alles wat over integriteit gaat, heeft Hogeschool Utrecht samen met studenten en medewerkers een integriteitscode opgesteld. Hierin staan regels over veel voorkomende situaties. Bijvoorbeeld over relaties tussen studenten en docenten en over vertrouwelijke informatie. Omdat er veel meer situaties zijn dan we kunnen beschrijven, staan er ook algemene richtlijnen in waarmee je situaties zelf kunt beoordelen.

Bewustzijn en bespreken

Hogeschool Utrecht wil graag dat je je als student bewust bent van integriteit. En dat je je vrij voelt om schending ervan te bespreken. Het liefst direct met de persoon om wie het gaat. Omdat zo’n gesprek best lastig is, kun je misschien wel wat advies en tips gebruiken. Op HU Helpt  vind je alle informatie. Zo kun je advies vragen aan de studentendecaan of je SLB-er.

Melden

Helpt het gesprek niet of is dat niet mogelijk, meld de situatie dan. In de routekaart zie je per soort situatie waar je dat het beste kunt doen. Bijvoorbeeld bij je docent, studieloopbaanbegeleider, decaan of de vertrouwenspersoon. Belangrijk vinden we vooral dat je het niet voor je houdt, maar deelt. Daarmee werk je mee aan een integere HU.