TERUGBLIK ONLINE EVENT ‘SAMEN WERKEN AAN EEN INTEGERE HU-GEMEENSCHAP’ – donderdag 8 april 2021

TERUGBLIK ONLINE EVENT ‘SAMEN WERKEN AAN EEN INTEGERE HU-GEMEENSCHAP’ – donderdag 8 april 2021

Op donderdag 8 april organiseerde Hogeschool Utrecht het online event ‘Samen werken aan een integere HU-gemeenschap’. Een kleine 300 collega’s en studenten woonden de bijeenkomst bij, ieder vanuit zijn of haar eigen huis- of studiekamer. Op deze pagina blikken we terug op een zeer geslaagde middag.

We leerden waarom de HU een nieuwe Integriteitscode heeft opgesteld en wat integriteit binnen de HU-gemeenschap inhoudt: onze normen en -waarden en de vijf leidende integriteitsprincipes voor ons dagelijks handelen. Daan Roovers, Denker des Vaderlands 2019-2021, liet haar licht schijnen over het begrip ‘integriteit’, legde uit wat dit betekent voor ons als persoon en als organisatie en gaf aan hoe we integriteit kunnen stimuleren. Tot slot gingen bezoekers en het panel van collega’s en studenten met elkaar het gesprek aan over een aantal morele dilemma’s en keuzes op de werkvloer.

Terugblikken
Bekijk de HU-film over integriteit, de nieuwsberichten en de opname hieronder.


HU-film over integriteit
Klik hier voor de film over integriteit bij de HU.

Nieuwsberichten


Meer weten over integriteit bij de HU?
Het webinar van 8 april vormde de aftrap van een HU-brede campagne over integriteit: #WijzijnWaardevol. Meer informatie over integriteit bij de HU, waaronder data van vervolgbijeenkomsten, vind je op deze site (https://husite.nl/integriteit/).

Nogmaals veel dank voor je aanwezigheid.