Conferentie 65+ in de provincie Utrecht in 2040 – 31 oktober 2022

Conferentie 65+ in de provincie Utrecht in 2040 – 31 oktober 2022

Save the date!

Op maandagmiddag 31 oktober 2022 lanceert de Staat van Utrecht in het Provinciehuis haar jaarlijkse special: een digitaal magazine waarin dit jaar de focus ligt op het onderwerp ‘65+ in de provincie Utrecht in 2040’. De Staat van Utrecht verzamelt data en inzichten over het woon- werk- en leefklimaat in de 26 gemeenten in de provincie Utrecht. De special is ontwikkeld in samenwerking met de Taskforce Wonen, Welzijn en Zorg Ouderen 2040, een initiatief van het kennisplatform Utrecht Sociaal Domein (kUS). We nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst.

Thema

Het thema is dit jaar ‘65+ in de provincie Utrecht in 2040.’ Hoe spelen we in op een toenemend aantal 65-plussers in onze samenleving, welke gevolgen heeft dit, welke dilemma’s komen we tegen en wat is de maatschappelijke impact? Zowel de huidige stand van zaken als prognoses komen aan bod.

Hybride evenement

Op deze conferentie deelt een aantal sprekers hun gedachten over het beeld zoals dat uit de Staat van Utrecht naar voren komt. Daarna gaan we in kleinere sessies uit elkaar, om verder in gesprek te gaan over hoe we de uitdagingen op het gebied van wonen, welzijn en zorg het hoofd kunnen bieden. Het plenaire deel van de bijeenkomst is ook via een livestream te volgen.

Bent u er bij?

Noteer 31 oktober van 13:00 tot 16:30 uur in uw agenda. In september komen we bij u terug met meer informatie en het gehele programma (inclusief aanmeldlink). Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

Met vriendelijke groet,

Jorien Smulders (Staat van Utrecht) en Truusje van der Linden (voorzitter Provinciale Taskforce Wonen, Welzijn, Zorg Ouderen 2040 – kennisplatform Utrecht Sociaal Domein)