Kennissessie ‘Beschermd Thuis in de Samenleving: bouwen aan een thuis’ – 21 februari 2022

Kennissessie ‘Beschermd Thuis in de Samenleving: bouwen aan een thuis’ – 21 februari 2022

Dit agenda-item heeft plaatsgevonden op maandag 21 februari en is niet meer actueel

Datum en tijd: maandag 21 februari 2022, 16.00-17.00 uur.
Locatie: Online
Onderwerp: Bouwen aan een thuis

 

Vanaf 1 januari 2023 zijn gemeenten zelf verantwoordelijk om inwoners met een psychische of sociale kwetsbaarheid een beschermd thuis te bieden. Het uitgangspunt is dat mensen met een kwetsbaarheid erbij horen, en dat zij waar mogelijk zelfstandig wonen met zorg, begeleiding en (vrijwilligers)werk op maat. Maar wat is er allemaal nodig om een beschermd thuis in de wijk te realiseren? Het Kenniscentrum Sociale Innovatie (KSI) van Hogeschool Utrecht (HU) en Movisie deden hier in opdracht van de U16, ofwel 16 samenwerkende gemeenten in Utrecht, onderzoek naar. In samenwerking met 15 pilots verdeeld over de regio zijn inzichten en lessen opgehaald en vervolgens samengebracht in de publicatie Bouwen aan een thuis.

In deze online sessie gaan Ineke Baas (voormalig procesregisseur Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang voor de U16), Christine Kuiper (sr. kenniswerker Movisie) en Els Overkamp (senior-onderzoeker HU) in op de belangrijkste uitkomsten. Elke Westerman deelt namens één van de pilots uit het onderzoek (Buurt aan de slag in Nieuwegein) haar concrete ervaringen en inzichten over het realiseren van een thuis in de wijk voor iedereen.

Door wie en voor wie?
Deze kennissessie wordt georganiseerd door de initiatiefgroep ‘Beschermd Thuis in de Samenleving’ van het kennisplatform Utrecht Sociaal (kUS). Het is de tweede sessie uit een maandelijkse reeks. De overige bijeenkomsten staan gepland op maandag 21 maart, 25 april en 23 mei van 16.00-17.00 uur. Dan komen onderwerpen aan de orde als wat werkt bij gemengd wonen, hoe realiseer je een zachte landing in de wijk en wat zijn de uitkomsten van het living lab Eerst een thuis? Deze kennissessies zijn vooral bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in Beschermd Wonen of Maatschappelijke Opvang. Ze zijn echter ook interessant voor beleidsmakers, cliënten, ervaringsdeskundigen, wijkbewoners én bestuurders van gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties.

Deelname
Je kunt deelnemen door op deze link te klikken. Je kunt met elk apparaat inloggen.