Oogstdialoog ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet; meerwaarde van lerende netwerken en interprofessioneel samenwerken’ – 30 juni 2022

Oogstdialoog ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet; meerwaarde van lerende netwerken en interprofessioneel samenwerken’ – 30 juni 2022

Dit agenda-item heeft plaatsgevonden op donderdag 30 juni en is niet meer actueel

Herken je dit: deelnemers zijn enthousiast, er gebeurt een hoop maar of jullie nu daadwerkelijk al die ambitieuze doelen bereiken die van te voren zo mooi zijn bedacht…? Jammer, want je bent vaak succesvoller dan je denkt. Hoe kun je nu zichtbaar maken wat de samenwerking in een netwerk allemaal oplevert? Dát is waar de eerstvolgende oogstdialoog van het programma ‘Lerende netwerken en interprofessioneel samenwerken’ van het kennisplatform Utrecht Sociaal (kUS) over gaat. We bespreken het aan de hand van twee concrete praktijkvoorbeelden en het raamwerk van waardecreatie van Wenger, Trayner en de Laat (2011).

Programma

Twee korte presentaties

  • Renske Schamhart deelt haar ervaringen in het Regionaal Leernetwerk Jeugd Utrecht, een netwerk dat opleidingen, praktijk en onderzoek in het brede jeugddomein met elkaar verbindt. Zij presenteert ook het raamwerk van waardecreatie.
  • Ard Sprinkhuizen reflecteert hierop vanuit zijn ervaringen met het Living lab ‘Vollenhove in Beweging’, een netwerk van bewoners en maatschappelijke organisaties in de wijk Vollenhove in Zeist dat als doel heeft dat kwetsbare bewoners meer gaan sporten en bewegen.

Vervolgens wisselen we ervaringen uit, waarbij de volgende vragen aan de orde komen:

  1. Wat herken je? Wat is de kern van de uitdaging?
  2. Welke inzichten en tips helpen om de meerwaarde van lerende netwerken  zichtbaar te maken?
  3. Wat weten we hierover nog niet en zouden we verder moeten onderzoeken?

Doelgroep

Iedereen die betrokken is bij lerende netwerken en interprofessionele samenwerking zoals uitvoerende professionals, projectleiders, managers, beleidsmedewerkers en bestuurders, ervaringsdeskundigen/inwoners, docenten en studenten.

Aanmelden

U kunt zich hieronder aanmelden voor de bijeenkomst. Uiterlijk een dag vooraf ontvangt u een mail met een link naar de oogstdialoog.