Oogstdialoog ‘Lerende netwerken en interprofessioneel samenwerken’ – 8 juli 2021

Dit agenda-item heeft plaatsgevonden op donderdag 8 juli en is niet meer actueel

Op 8 juli van 9:30 tot 11:00 starten we met het programma ‘Lerende netwerken en interprofessioneel samenwerken’, één van de nieuwe programma’s van het kennisplatform Utrecht Sociaal (kUS).

Om te doen wat nodig is en beter maatwerk te leveren bij de ondersteuning van inwoners en zo maatschappelijke problemen te voorkomen, is het belangrijk om van elkaar te weten wat een ieder doet en hoe je samen kunt optrekken. Door het creëren van lerende netwerken en door interprofessioneel samenwerken komen we een stap dichter bij dit doel.
Tijdens deze sessie delen we inzichten uit onderzoek en praktijk en bespreken we met elkaar welke vraagstukken we de komende tijd gezamenlijk kunnen oppakken. Welke kennis is er, wat is nodig aan kennisontwikkeling en hoe kunnen we u ondersteunen bij het organiseren van een lerend netwerk.

Programma
We starten met drie korte presentaties:

  • Raymond Kloppenburg, onderzoeker bij het lectoraat Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening, deed onderzoek naar leernetwerken die zijn opgezet binnen projecten bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie. Hij benoemt de highlights van zijn onderzoek.
  • Renske Schamhart, onderzoeker bij het lectoraat Jeugd, vertelt op basis van haar ervaringen in het Regionaal Leernetwerk Jeugd Utrecht wat daarin meer en minder goed werkte.
  • Danielle van Schaik, werkzaam bij Lokalis, vertelt hoe haar organisatie op alle niveaus probeert om ‘lerend te werken en te leren doen wat werkt’. En wat daarbij obstakels kunnen zijn.

Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek, waarbij de volgende vragen aan de orde komen:

  1. Welke kennis ontwikkelden we de afgelopen jaren op het gebied van lerende netwerken en welke vragen zijn nog niet beantwoord?
  2. Welke ondersteuningsbehoefte bestaat er op het gebied van lerende netwerken en interprofessioneel samenwerken?
  3. Hoe kunnen we het programma ‘lerende netwerken en interprofessioneel samenwerken’ het beste vormgeven?

Doelgroep
Uitvoerend professionals, managers, beleidsmedewerkers en bestuurders, ervaringsdeskundigen/inwoners.

Aanmelden
U kunt zich hieronder aanmelden voor de bijeenkomst. Uiterlijk een dag vooraf ontvangt u een link naar de oogstdialoog.