Voor KOM-studenten

De inschrijving voor minoren in studiejaar 2019-2020 is gesloten. Leerovereenkomsten voor HU-minoren die starten in februari 2020 en na 6 december zijn/worden gemaild naar komminors@hu.nl worden niet meer in behandeling genomen.

Het HU aanbod voor KOM-studenten voor studiejaar 2020-2021 is vanaf 1 februari 2020 zichtbaar op www.kiesopmaat.nl en ook doorzoekbaar op deze site. Kies dan bij de zoekcriteria voor Minoraanbod KOM studenten en klik op ‘Ja’. Let op: niet alle HU-minors worden via Kies Op Maat aangeboden.

De aanmelding van Kies op Maat studenten voor de minoren van HU opent op 13 maart 2020 en sluit op 11 juni 2020 voor minoren die starten in september (periode AB en de lint variant) en sluit op 5 november 2020 voor minoren die starten in februari 2021 (periode CD). Aanmelden voor de minoren van HU doe je via www.kiesopmaat.nl.

Ondertekende leerovereenkomsten kunnen voor AB en Lint tot en met 25 juni 2020 aan komminors@hu.nl gemaild worden. Voor minoren die starten in periode CD kunnen de leerovereenkomsten tot en met 19 november 2020 gemaild worden.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Plaatsing geschiedt op volgorde van de binnenkomst van de ondertekende Kies op Maat leerovereenkomst. Je aanmelding wordt in behandeling genomen nadat een ondertekende en volledige ingevulde leerovereenkomst is gestuurd aan komminors@hu.nl.

Om aangemeld en ingeschreven te worden voor een minor bij HU zet je een aantal stappen.

Op de site www.kiesopmaat.nl vind je vanaf 1 februari een overzicht van de minoren van HU waar studenten van andere instellingen die aangesloten zijn bij Kies op Maat, welkom zijn. Je kunt zelf checken of de instelling waar je nu studeert, is aangesloten bij Kies op Maat.

Maak een account aan bij Kies op Maat. Op het mailadres dat je opgeeft voor het account, ontvang je de informatie over de stappen die je zet om je aan te melden en in te schrijven.

Om je aan te melden voor een minor, klik je op de aanmeldknop op de pagina waar de minor van je voorkeur staat. Controleer van te voren goed of je aan de ingangseisen voldoet. Download de leerovereenkomst voor de minor en print deze. Vanaf 13 maart 2020 kun je je aanmelden en de leerovereenkomst downloaden voor studiejaar 2020-2021.

Vul de gevraagde gegevens in op de leerovereenkomst en vraag aan de examencommissie van je opleiding toestemming om de minor te volgen. Een vertegenwoordiger van de examencommissie tekent de leerovereenkomst. Ook jij zet je handtekening.

Controleer goed of alle gevraagde gegevens zijn ingevuld, maak een scan van de gehele leerovereenkomst en stuur deze aan komminors@hu.nl. Je ontvangt dezelfde dag een bevestiging dat je mail is ontvangen. Doorgaans ontvang je binnen 10 werkdagen bericht of je geplaatst kunt worden bij de minor.

Ben je geplaatst voor de minor? Dan ontvang je een mail met het verzoek om je via Studielink in te schrijven voor de opleiding bij HU die de minor organiseert. Wacht deze mail af voordat je deze stap uitvoert. Let goed op dat je in Studielink kiest voor een inschrijving als hogerejaars (dus niet als eerstejaars).

Om je te kunnen inschrijven bij HU, is een Bewijs Betaald Collegegeld nodig. Check via het intranet van je eigen opleiding waar en hoe je dit BBC kunt aanvragen. Je kunt het BBC pas aanvragen nadat je een machtiging hebt afgegeven voor de afschrijving van je collegegeld bij je thuisinstelling voor het studiejaar waarin je de minor volgt.

Stuur het orginele BBC aan Hogeschool Utrecht, Backoffice Inschrijvingen, t.a.v. HU-minorcoördinatie, Postbus 8218, 3503 RE Utrecht. Je vermeldt op je BBC de naam van de minor en je HU-studentnummer.

Je ontvangt een bevestiging dat je aanmelding en inschrijving definitief is. Je ontvangt voor de minoren die starten in september vlak voor de zomer maar uiterlijk 5 juli een eerste mail met informatie over de startplaats en -datum van de minor. Als je een gekozen hebt voor een minor in periode CD dan ontvang je voor de kerstvakantie maar uiterlijk 16 december een eerste mail.

Heb je gekozen voor een minor in periode CD? Dan bestaat er een kleine kans dat de minor niet doorgaat vanwege het geringe aantal inschrijvingen. Je ontvangt dan in de eerste week van juli een mail. In de mail vind je tevens informatie over de stappen die je dan zet om je in te schrijven voor één van de andere minoren. Je wordt daarbij ondersteund door HU.