Een minor kiezen

Een minor kiezen

Onderstaande procedure is bedoeld voor interne HU-studenten die een HU-minor willen volgen. Externe Kies op Maat-studenten kijken voor het minoraanbod van Hogeschool Utrecht op de site van Kies op Maat. Let op: niet alle HU-minors worden via Kies op Maat aangeboden.

Veel studenten volgen een minor in hun 3e of 4e studiejaar. Dit betekent dat je je in het tweede of derde studiejaar oriënteert en je keuze maakt. Binnen je opleiding ontvang je informatie en begeleiding. Bespreek je plannen altijd met je studiebegeleider van je opleiding.

De maanden februari en maart zijn belangrijk voor het vastleggen van je keuze als je een minor bij HU gaat doen.

Kies drie minoren die je interesse hebben

Vanaf 1 februari is het actuele aanbod van de minoren beschikbaar met onder andere een beschrijving van de leerdoelen, een korte inhoud en de ingangseisen. Kies drie minoren die je interesse hebben en die je kennis vergroten of verbreden zodat jij je kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Let goed op of je aan de ingangseisen voldoet en of de minor wordt aangeboden in de periode dat jij een minor wilt doen. Ook deze informatie vind je op de informatiepagina van iedere minor.

Leg je minorvoorkeuren vast in Osiris

Leg in de periode 12 maart t/m 19 maart 2021 in Osiris je drie minorvoorkeuren vast als je in het studiejaar 2021-2022 een minor wilt doen (zowel voor periode AB, CD of Lint). Je kunt maximaal drie voorkeuren vastleggen in Osiris.

Niet toegestane minoren

De examencommissies van de HU bepalen voorafgaand aan je aanmelding en inschrijving voor een minor, welke minoren wel en welke minoren niet zijn toegestaan. Voor minoren die niet zijn toegestaan door de examencommissie kun je je niet inschrijven in Osiris. Klik hier om te bekijken om welke minoren het voor jou gaat.

In de week van 8 april ontvang je een mail met de naam van de minor waarvoor je bent ingeloot. In Osiris op het tabblad ‘Overzicht inschrijvingen’ is je inschrijving voor de minor dan ook zichtbaar.

Niet meegedaan aan de lotingsronde?

Vanaf 12 april kun je je zelf rechtstreeks inschrijven op een minor in Osiris. Het gaat dan niet meer om opgeven van drie voorkeuren: je schrijft je in op de minor van je voorkeur, vooropgesteld dat er nog plek is op de minor. Zie verder ook de informatie onder Inschrijving en Jaaragenda.

Wil je een minor aan een andere onderwijsinstelling volgen?

Schrijf je dan voor de minor in via de site van Kies op Maat. Veelgestelde vragen over dit proces vind je hier.

Als je zeker weet dat je geen minor aan de HU wil volgen, dan hoef je geen drie voorkeuren in Osiris op te geven. Twijfel je nog of je een minor aan de HU of een andere onderwijsinstelling wil doen? Dan is het wél verstandig om (naast het inschrijven via Kies op Maat) in de periode 12 t/m 19 maart drie voorkeuren in Osiris op te geven. Je wordt dan ingeschreven voor een minor aan de HU. Als je toch geen minor aan de HU wil volgen, dan kun je jezelf vanaf 12 april voor de minor uitschrijven via Osiris.

Hulp nodig?

Ga naar Keuzeadvies wanneer je moeite hebt om je keuze te maken. Je vindt hier allerlei online tools die je helpen om stapsgewijs tot een onderbouwde minorkeuze te komen. Ook kun je natuurlijk in gesprek gaan met de studiebegeleider van je opleiding om je opties te bespreken.

 

Switch to English English