Business Solutions

Deze minor hanteert een wachtlijst. Neem contact op met alex.bongers@hu.nl als de minor vol zit en je op de wachtlijst geplaatst wilt worden. Voor meer informatie, klik hier.

Ben jij op zoek naar een uitdagende praktijkmodule en wil jij een kijkje nemen in de wereld van ERP, CRM en BPM software? Zoek dan niet verder! Deze minor leert je alles over het verbeteren van bedrijfsprocessen door het toepassen van softwareapplicaties, ook wel business solutions.

Maar je leert niet alleen alles over business solutions, je krijgt ook de mogelijkheid om je marktwaarde te verhogen, je netwerk uit te breiden en je maakt zelfs kans op een mooie afstudeerplek of baan. Ben jij er klaar voor?

Inmiddels wordt deze minor vanaf 2010 aangeboden en is er ruimte voor maximaal 16 studenten voor deze dynamische minor. De 20 weken durende minor bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. De theoriedagen worden afgewisseld met uitdagende praktijkdagen bij AFAS Software in Leusden. Wil jij net als je voorgangers de kans krijgen om mee te denken over de toekomst van ERP en CRM software, ervaring opdoen in de praktijk en leren om het publiek weg te blazen met spetterende presentaties, kies dan voor deze minor!

Dat je tijdens deze minor veel leert staat voorop, maar het gaat de HU en AFAS ook vooral om betrokkenheid, passie, enthousiasme en creativiteit. Als jij dat in je hebt, biedt de minor dé kans om je theoretische kennis om te zetten in praktijkervaring. Dit is de minor waar echte kanjers zich kunnen onderscheiden van alle andere studenten!

In deze minor wordt veel belang gehecht aan de praktische toepasbaarheid van het geleerde. Op deze wijze verhoogt de student zijn marktwaarde terwijl hij tegelijkertijd het netwerk uitbreidt en zo mogelijkheden voor een stage, afstudeeropdracht of zelfs een baan creëert. De minor richt zich op studenten die zich willen toeleggen op de mogelijkheden die ICT biedt voor het optimaliseren en integreren van bedrijfsprocessen in organisaties. Hierbij speelt Business & IT alignment een belangrijke rol. Vanuit de visie en strategie van een organisatie worden de bedrijfsprocessen verbeterd en wordt ICT slim toegepast. Het draait in deze minor dan ook om processen en software applicaties.

Om je klaar te stomen krijg je een stevige theoretische en praktische basis in ERP (middels de AFAS applicatie) en Business Proces Management. Bij AFAS wordt je marktwaarde verder verhoogd doordat je gaat werken aan je sociale- en communicatieve vaardigheden. Bij al deze activiteiten staat de doelstelling om een organisatie effectiever en efficiënter te laten functioneren centraal.

Ingangseisen

Alle studenten met een propedeuse (technische) bedrijfskunde opleiding, een (logistiek/commercieel) economische opleiding of een (bedrijfskundige) informatica opleiding die ten minste 60 % van het tweede jaar hebben afgerond kunnen deze minor volgen.