Creative Storytelling

Waarom deze minor?

Je wordt opgeleid tot een creative storyteller. Onder storytelling verstaan we het ontwerpen van verhalen en het communiceren door middel van verhalen. Wat is de kracht van storytelling? Als creative storyteller gebruik je het verhaal om mensen mee te nemen in de door jou vormgegeven wereld. Mensen beleven het verhaal mee en worden makkelijker beïnvloed omdat je appelleert aan hun gevoelswereld.

Context

We zien de kracht van storytelling overal terug. Denk hierbij aan het succes van TEDx of aan de journalist die eeverhaal vertelt via een documentaire. Een communicatieprofessional communiceert verhalen over merken en producten om daarmee het imago en de reputatie te beïnvloeden. Fotografen spreken niet meer over fotograferen maar over visuele verhalen. In de psychotherapie wordt gebruik gemaakt van verhalen om trauma’s te verwerken. Binnen organisaties worden verhalen ingezet om mensen te motiveren en gedrag te beïnvloeden. Storytelling kan ook misbruikt worden als propaganda voor oorlog en terrorisme. Verhalen kunnen diverse verschijningsvormen aannemen zoals film, theater, animatie, game, dans, boek, muziekstuk of live event. Ook je eigen leven is een uniek verhaal.

Wat ga je doen?

In deze minor leer je hoe je concreet met verhalen mensen kunt raken, hen kunt stimuleren tot nadenken, actie of zelfs verandering. Je krijgt zowel theorie als praktische technieken uit de theater- en filmwereld aangereikt om zelf verhalen te ontwerpen. Ook leer je hoe je met muziek een verhaal kunt vertellen en welke invloed muziek heeft op verhaalvormen. Via de beeldende kunst en fotografie krijg je inspiratie om visuele verhalen op te bouwen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan creatief schrijven en creatief vertellen. Via een multimediaal dramaproject combineer je alle kennis en vaardigheden om op creatieve wijze je verhaal over te brengen. In de tweede fase van de minor ga je een project opzetten voor een praktijkcase die het beste aansluit bij jouw beroepsperspectief. Gedurende de hele minor werk je aan praktijkopdrachten die uiteindelijk terechtkomen in je storytelling portfolio.

Ingangseisen

Geen ingangseisen.