Food and Pharma

Voor wie

Als je de opleiding Life Sciences of Chemistry volgt, is deze minor geschikt voor jou. Maar ook als je een andere laboratoriumopleiding volgt, ben je welkom.

Ingangseisen

Deze voltijd minor is geschikt voor zowel Life Sciences als Chemistry studenten van het ILC. Life Sciences studenten zijn toelaatbaar wanneer zij een VL5 projecticum met een voldoende  hebben afgerond. Chemistry studenten zijn toelaatbaar als zij een stage met een voldoende hebben afgerond. Studenten van andere laboratoriumopleidingen die een stage hebben afgerond én studenten met een andere studieachtergrond maar met aantoonbare werkervaring op het gebied van chemie of life sciences, kunnen zich ook aanmelden. Deze externe studenten worden eerst uitgenodigd voor een intake gesprek.

Inhoud

De minor Food and Pharma sluit aan bij het ILC-thema ‘Food and Health’. Tijdens deze minor ga je aan de slag met 3 verschillende cursussen. Je volgt colleges, maar doet ook een celkweekpracticum en een onderzoeksproject.

Leerdoelen

Jij weet na na deze minor:

  • wat de effecten van lifestyle en voedingsstoffen op het immuunsysteem zijn
  • hoe je de werkzaamheid en veiligheid van medicijnen en voedingsstoffen kunt onderzoeken
  • wat de ethische basisprincipes zijn van labonderzoek
  • hoe je kunt experimenteren en onderzoeken op niveau II

Cursussen

Chemistry and Health Effects, Efficacy and Safety
Je leert wat de effecten van een lifestyle en dieet zijn op het immuunsysteem en welke fysische en chemische eigenschappen bepalen of een stof wordt opgenomen in een lichaam.

Applied Ethics, Combinatorial Chemistry and In vitro Methods
Je gaat aan de slag met toegepaste ethiek, combinatiechemie en nieuwe celkweektechnieken.

Research project
Tijdens de hele minor werk je aan een onderzoeksproject, een samenwerking tussen Hogeschool Utrecht, Lectoraat Innovative Testing en bedrijven. Je werkt samen met een studiegenoot aan een onderzoeksvraag en duikt daarvoor ook het lab in.

Toetsing

Je maakt tentamens en opdrachten. Je schrijft een verslag over je onderzoek en geeft hier een presentatie over tijdens een mini-symposium.

Literatuur

Je ontvangt voor de start van het onderwijs een definitieve literatuurlijst.

Rooster

Dit is een voltijdminor. Er zijn elke dag wel lessen of je werkt in het lab aan je onderzoeksproject.

Extra kosten

Geen.