HRM voor aankomend leidinggevenden

De minor HRM voor aankomend leidinggevenden heeft als doel jou te ontwikkelen voor een toekomstige rol als leidinggevende, waarin je met behulp van HR-instrumenten sturing geeft aan de ontwikkeling en effectiviteit van jouw team en organisatie. Vanuit de theorie en praktijk ontwikkel je een goed zicht op de toegevoegde waarde van HRM – nu en in de toekomst – en krijg je handvatten om deze waarde te benutten.

Met het volgen van deze minor ontwikkel je een visie op het gebied van HRM en komen traditionele thema’s aan de orde als motiveren van medewerkers, leiding geven, werving en selectie, ontwikkelen en opleiden, functionerings- en beoordelingsgesprekken. Daarnaast kijken we naar de toekomst, onderwerpen die hier bijvoorbeeld bij horen zijn inzet van social media op de werkvloer, flexibilisering van werktijden, people analytics, mvo, inclusie en diversiteit en duurzame inzetbaarheid.

Leidinggeven leer je het beste door te doen en daarom train je in deze minor verschillende vaardigheden die voor de leidinggevende belangrijk zijn en voer je meerdere praktijkgerichte opdrachten uit.

Binnen de minor werken we ‘blended’, wat betekent dat de lessen ondersteund worden door online leermogelijkheden. Daarnaast zijn er werkcolleges, hoorcolleges, trainingen en groepsopdrachten.

De toetsing is divers en zowel individueel als in groepsverband. We maken gebruik van o.a. (multiple choice) tentamens, essays, videopresentaties, verslagen en assessments met acteur.​

Ingangseisen

Geen ingangseisen.