International Communication Skills

Voor wie

Krijg jij straks in je werk veel te maken met buitenlandse collega’s of klanten? Of moet je straks voor je werk naar het buitenland? Als je al meerdere talen spreekt, maar nog meer wil weten over de communicatie met buitenlandse collega’s of klanten, dan komt deze minor ‘International Communication Skills’ goed van pas.

Ingangseisen

Je hebt je propedeuse gehaald en spreekt meer dan 1 vreemde taal.

Inhoud

Ga je later werken in het buitenland? Vind je het belangrijk dat je je straks goed verstaanbaar kunt maken en netjes kunt communiceren? Tijdens deze minor werk je aan sollicitaties, presenteren, onderhandelen en telefoneren in de verschillende talen die je spreekt. Een echte verdieping van je kennis dus.

Daarnaast weet jij straks wat de culturele verschillen zijn, zodat je tijdens je werk met buitenlandse collega’s of klanten nooit een flater zult slaan. Na deze minor ligt de wereld aan je voeten.

Leerdoelen

Je spreekt je talen al best goed, maar na deze minor kun jij met een gerust hart een baan gaan zoeken. Bijvoorbeeld bij een Nederlands bedrijf in het buitenland. Je kennis van de door jouw gekozen taal is met sprongen vooruit gegaan. En dankzij de kennis die je hebt opgedaan over het land en de bevolking ga jij straks keurig mee in hun cultuur.

Cursussen

Engels 1 en 2 Spaans 1 en 2
Jij kunt aan het einde van deze cursussen in de taal van jouw keuze sollicitatiegesprekken voeren, presentaties houden en goed discussiëren.

Engelse/ Spaanse taal, cultuur en geschiedenis
Je verdiept je in de cultuur en geschiedenis van het taalgebied dat je hebt gekozen. Je volgt college, maar gaat ook uitgebreid in gesprek over wat je leert.

Toetsing

Je beoordeling hang af van het schrijven, lezen, spreken en luisteren van de taal die je hebt gekozen. Je krijgt ook nog een tentamen over je kennis van het land en het volk van het taalgebied dat je hebt gekozen.

Literatuur

Spaans:

  • Meta Profesional 1, werkboek (tweetalig)
  • Meta Profesional 1, tekstboek (tweetalig)

Rooster

Je krijgt les van maandag tot en met donderdag.

Extra kosten

Geen.