Kind en ontwikkeling motoriek en innovatie van zorg

Waarom deze minor?

Ben jij benieuwd hoe het is om met kinderen te werken ? En wil je meer weten over hoe kinderen zich ontwikkelen? Dan past deze minor goed bij jou. Studeer je Fysiotherapie? Dan is de cursus extra interessant omdat hij een brug slaat tussen jouw opleiding en de masteropleiding Fysiotherapie, met de specialisatie Kinderfysiotherapie. Je werkt in deze minor over en met (gezonde) kinderen en jongeren, waardoor je kunt kijken of het iets voor je is.

Opzet

In module 1 van de minor (inhoud Kind en ontwikkeling Motoriek) leer je theorieën over onder andere de (motorische) ontwikkeling van kinderen, nature/nurture , het motorisch zelfbeeld en zelfwaardering van kinderen. Ook leer je hoe je omgaat met kinderen en hoe je de motorische ontwikkeling kunt observeren en meten. In de praktijklessen en tijdens een tweedaagse stage kun je ervaren hoe het werken met kinderen echt is. In module 2
“”Innovatie van zorg”” word je gekoppeld aan een innovatieproject gericht op zuigelingen of schoolkinderen, met of zonder beperking. De producten die jemaakt en de activiteiten waarin je participeert in deze module kunnen als basis voor je afstudeeropdracht gebruikt worden. Je werkt samen met een groepje van ca 5 studenten in de uitvoering van het project en levert zo een bijdrage aan het resultaat. De groepjes worden hierin begeleidt door onderzoekers van het Lectoraat Leefstijl en Gezondheid en eventueel externe partners.
Tijdens module 2 worden er wekelijks 1 of meer thema’s theoretisch uitgediept die je kunnen helpen bij de uitvoering van je project. Er zijn 10 verplichte themabijeenkomsten en 8 keuze bijeenkomsten. De verplichte bijeenkomsten zijn voor iedereen die aan een innovatieproject werkt interessant, bij de keruzethema’s bepaal je in overleg met je opdrachtgeverwelke relevant zijn. Je kunt ook een keuze thema kiezen gericht op persoonlijke ontwikkeling als hiervoor ruimte is binnen het project. Daarnaast heb je wekelijks tenminste 1 bijeenkomst met de opdrachtgever over de voortgang van jullie projectbijdrage.
De 2 modules zijn ieder 15 EC. DE totale omvang van de minor bedraagt 30 ECT. Dit zijn ongeveer 840 studiebelastingsuren. Hiervan zijn 120 uur contactonderwijs en 720 uur zelfstudie en project stage. De studiebelasting bedraagt zo ongeveer 35 uur per week.  De minor duurt  2 blokken (AB). Deze minor is geschikt voor studenten Fysiotherapie, Oefentherapie Cesar, SPH of Verpleegkunde, geinteresseerd bent in het werken met kinderen en bereid bent over de grenzen van je vak te kijken! Met deze minor leg je een stevige basis om in de toekomst te werken met kinderen. Ook kun je ervaren wat onderzoek doen is en stomen we je klaar voor het afstuderen!
De toetsing van Module 1 betaat uit een Kennistoets en 2 beroepsopdrachten waarbij je een verslag met een video moet inleveren. In module 2 bestaat de toetsing uit het maken van een portfolio met verslagen van alle gevolgde themabijeenkomsten met een reflectie op het behalen van de beoogde leeruitkomsten. Het portfolio wordt getoetst met een individueel assessment. Daarnaast wordt de bijdrage aan het innovatieproject gepresenteerd tijdens een afsluitend symposium.

 

Ingangseisen

​3e en 4e jaars studenten Fysiotherapie, Oefentherapie Cesar, SPH of Verpleegkunde.

Bewaren