Kind in beweging

Wil jij graag met kinderen en jongeren werken? En wil je meer weten over hoe zij zich fysiek ontwikkelen? Hoe ze vaardigheden leren? Hoe je fitheid en fysieke activiteit bij hen kunt meten of beïnvloeden? Dan past deze minor goed bij jou. Vraag je je af of kinderen wel voldoende bewegingsuitdaging hebben? En als zitten het nieuwe roken is, hoe blijf je dan fit in een rolstoel? De antwoorden hierop ontdek je in deze minor.

Studeer je Fysiotherapie? Dan is de minor extra interessant omdat hij een brug slaat naar de masteropleiding Fysiotherapie, specialisatie Kinderfysiotherapie. Je werkt in deze minor met (gezonde) kinderen en jongeren, waardoor je kunt kijken of het iets voor je is. In het eerste blok (C) van de minor leer je theorieën over onder andere de (motorische) ontwikkeling van kinderen, nature/nurture invloed en het motorisch zelfbeeld van kinderen. Ook leer je hoe je omgaat met kinderen, hoe je vaardigheden kunt aanleren en hoe je de motorische ontwikkeling kunt meten. In de het tweede blok (D) gaat het over hoe je fysieke activiteit en fitheid kunt meten en beïnvloeden en welke factoren daarbij bepalend zijn. Je gaat zelf actief aan de slag met het uitvoeren en analyseren van inspanningstesten voor kinderen. Met deze minor leg je  een stevige basis om in de toekomst te werken met kinderen.

Ingangseisen

  • Interesse in (de ontwikkeling van) de motoriek van kinderen.
  • Interesse in inspanningsfysiologie , testen en training bij kinderen en jongeren, zowel gezonde als kinderen met een lichamelijke beperking.lichamelijke beperking.
  • Interesse in het interdisciplinair werken.

 

Bewaren