Leiderschap voor bestuurlijk actieve studenten

De minor Leiderschap voor bestuurlijk actieve studenten daagt je uit om je tijdens je bestuursjaar zoveel mogelijk te ontwikkelen, zoveel mogelijk bij te dragen aan je organisatie en zoveel mogelijk plezier te beleven. Je doet dit samen met een actieve en gemotiveerde groep studenten uit het hele land, die je gedurende het jaar echt leert kennen. De minor biedt je een algemene basis, aangevuld met een persoonlijk deel dat je samen met de cursusleiders en je medestudenten voor jezelf op maat maakt. De minor loopt het hele collegejaar.

Binnen de minor ontwikkel je een brede visie op je persoonlijke leiderschap en verbeter je jezelf op het gebied van samenwerken, effectieve communicatie, strategische beleidskeuzes en langetermijndenken. De minor stimuleert zo je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de organisatie(s) waarbinnen je actief bent en van de onderwijsinstelling waaraan je organisatie mogelijk verbonden is.

Ingangseisen

Je kunt deelnemen als je gedurende het hele collegejaar minstens 10 uur per week bestuurlijk actief bent en als je binnen die tijd de zelfstandige verantwoordelijkheid hebt voor (een deel van de werkzaamheden van) je organisatie(deel) of specifiek project binnen je organisatie. Binnen de werkzaamheden moet bovendien sprake zijn van een leidinggevende of aansturende positie waarin je de activiteiten van vrijwilligers, medewerkers en/of samenwerkingspartners coördineert. De minor staat open voor studenten uit het hele hoger onderwijs, die hiervoor vanuit hun examencommissie toestemming krijgen.