Mindful Communiceren

Context

​In elk beroep is communiceren belangrijk. Alles is communicatie – ook als je niet communiceert, communiceer je. Hoe meer je je bewust bent van hoe communicatie verloopt, hoe meer grip je erop krijgt en hoe effectiever je kunt zijn in je communicatie. Dat is waar mindful communiceren zich op richt.

Wat ga je doen?

In de minor ga je onderzoeken wat het effect op je communicatie is als je dat meer doet vanuit een aandachtige, aanwezige en accepterende houding. Je vergroot je vermogen om te reflecteren en om jezelf en anderen met meer compassie te benaderen. Daardoor kun je effectiever handelen in je contacten met collega’s, klanten, patiënten of leerlingen.
Bovendien biedt training in mindfulness je handvatten om beter met stress om te gaan. Ook dat heeft een meerwaarde voor elke professional: werkstress is een belangrijke oorzaak van gezondheidsklachten.

Ingangseisen

Er gelden geen specifieke ingangseisen. De studenten vullen wel van tevoren een intakeformulier in; aan de hand daarvan kan worden vastgesteld of er mogelijk contra-indicaties zijn voor het deelnemen aan de mindfulnesstraining.