MKB adviseur

Waarom deze minor?

Wil jij later aan de slag als consultant of als adviseur bij een zakelijke dienstverlener van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf of wil je werken als interne adviseur bij een proft- of non-profit organisatie?
Van oudsher is dit het werkterrein van organisatieadviesbureaus. Maar ook accountantskantoren en banken voegen steeds vaker waarde toe door het aanbieden van adviesdiensten. Door de steeds verdergaande automatisering van hun kernactiviteiten zullen deze zich meer en meer moeten onderscheiden door adviezen. Middelgrote/grotere MKB bedrijven hechten ook veel waarde aan goede analyse- en adviesvaardigheden van de medewerkers.
Deze minor beoogt jou in de eindfase van je bachelorstudie verder op te leiden en te kwalificeren voor een adviesfunctie voor de MKB-ondernemer. De minor zorgt daarmee voor een waardevolle verbreding van je kennis en vaardigheden. Bedrijfsopdrachten (real life, live!) zorgen voor waardevolle input uit de praktijk.

Wat levert het op?

Met deze minor krijg je inzicht in de problemen en mogelijkheden van een (groeiende of krimpende) onderneming. Je leert een marketing-strategische richting te kiezen op basis van bedrijfstak- tot en met interne analyse. Hoe kun je een onderneming reorganiseren? Ook maak je kennis met de financiële, risico- en fiscale aspecten bij bedrijfsoverdracht, of dat nou in familiekring is of niet. Je leert risico’s onderkennen en beheersen en bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op management-gebied.

Ingangseisen

Geen ingangseisen.