Project Management

Context

Tijdens deze minor leer je hoe je een project goed kan leiden. Je leert zowel de zakelijke kant zoals goed plannen en organiseren, als ook de sociale kant, hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat een projectteam goed functioneert? Tijdens de minor leer je de meest voorkomende projectmanagementmethoden en krijg je ook inzicht in de modernste aanpakken.

Inhoud

De minor is voor ongeveer fifty fifty verdeeld in praktijkopdrachten voor externe bedrijven  en in theorie en skills onderwijs.

Onderdelen:
– Project Management Basics  (met Projectmatig creeren en PRINCE2®)
– Project Management Skills
– Orde en Chaos
– SCRUM projectopdracht*
– Projectopdracht

*SCRUM
Na een stoomcursus Scrum ga je aan de slag om een projectopdracht voor een extern bedrijf via de Scrummethode uit te voeren. Drie weken lang, fulltime.

De minor bereidt je voor op de examens voor een aantal professionele certificeringen; deze zijn internationaal erkend. Het gaat om de PRINCE2® foundation en De Scrummaster certificering. Wij bereiden je voor de op de examens, je betaalt zelf de kosten voor de examinering.

Wat ga je zoal doen?

Een paar voorbeelden:
Twee projecten voor externe bedrijven.
Leer alle ins en outs van de meest gebruikte projectmanagementmethode in Nederland: Prince2. Haal je Prince 2 foundation certificaat En pas deze methode meteen toe in een real life project.
Projectmanagement Skills.
Leer in een serie workshops effectief leidinggeven aan projectteams.
Deze workshops zijn op Master niveau en zijn deels gelijk aan het programma dat wordt aangeboden bij de Master of Projectmanagement.

Ingangseisen

Geen ingangseisen.
De minor is niet geschikt voor MCD en CMD studenten.