Continuous Delivery in Large and Complex Software Systems (Voltijd)

Ben jij als IT-student geïnteresseerd in de vraag ‘Wat is de ‘Way of Working’ van een moderne Software Engineer?’ En wil jij weten hoe de technieken nu echt onder water werken? En ben je zowel geïnteresseerd in techniek als in de praktijk? Dan is deze minor iets voor jou!

Je bent geïnteresseerd in techniek, werkt graag samen in teams, bent creatief en niet bang voor de nieuwste technieken en tools. Je krijgt les en ondersteuning van een ervaren professional uit het bedrijfsleven.

Ingangseisen

De minor is toegankelijk voor Informatica-studenten die hun Propedeuse behaald hebben.

Deze minor is een samenwerking met Info Support B.V. Als je interesse hebt, maak dit dan kenbaar bij Info Support via de site https://www.itminor.nl/inschrijven/. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek om zo met de docent te bespreken of de minor voldoende aansluit op jouw kennis en ervaring. Op www.itminor.nl is eveneens meer informatie te vinden over de inhoud van de minor.

Inhoud

Het bouwen van grote softwaresystemen is uitdagend werk, waarin je met van alles rekening moet houden. Denk aan complexe platformen zoals Netflix en Spotify of websites zoals Coolblue en Zalando, die perfect moeten werken en steeds aan verandering onderhevig zijn.

In deze minor leer met welke factoren je allemaal rekening moet houden en welke problemen je moet zien te voorkomen. Hoe zorg je dat je binnen een bepaalde tijd én binnen budget een flexibel systeem op poten zet? De focus ligt daarom op ontwikkeling in de systemen C# en .NET Core met continuous delivery. Je bouwt steeds een klein stukje van het systeem wat je vervolgens test en dan live zet (build, test, deploy).

Scrum is een handige manier van werken voor dit soort grote projecten dus je zal leren hoe je dit toepast. Ook leer je werken onder een Web Scale Architecture en wordt je vaardig in Test Driven Development en leren we je Deployment te automatiseren.

Leerdoelen

In deze minor leer je hoe je grote, complexe softwaresystemen kunt opzetten. Hier komen meerdere aspecten bij kijken:

  • Werken volgens het Scrum-systeem
  • Leren werken onder een Web Scale Architecture
  • Diepgaande kennis van C# en .NET Core
  • Vaardig worden in Test Driven Development
  • Leren om Deployment te automatiseren

Cursussen

De minor is opgebouwd uit drie blokken. Daarin gaan we incrementeel en iteratief te werk.

In blok 1 leer je al om een (in potentie) grote applicatie van voorkant tot achterkant te bouwen. Je krijgt diepgaande kennis van C# en .NET Core en krijgt basiskennis van de andere onderdelen die je nodig hebt.

In blok 2 gaan we die basiskennis verdiepen en hebben we ook veel aandacht voor de architectuur en het teamwerk. Aan het eind van dit blok, heb je alle kennis om grote complexe systemen in een continuous delivery proces te realiseren, onder andere Gherkin/Specflow, Docker, MoQ en RabbitMQ.

In blok 3 zetten we de puntje op de i en verhogen we je vaardigheid in continuous delivery en hebben we aandacht voor geavanceerde onderwerpen en automatisering van het proces. Daarnaast wordt je front-end kennis aangevuld met een flinke dosis JavaScript om zo een Single Page Application te bouwen. Aan het eind van dit blok ben je in staat om met een serieus development team een Continuous Delivery proces op te zetten en daarmee een groot complex softwaresysteem te ontwikkelen.

Toetsing

Elk van de 3 blokken in de minor wordt afgesloten met een toets en een case

Literatuur

Boeken worden uitgedeeld tijdens de minor en verschillen per editie

Rooster

De lesdagen zijn op maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 16:00 uur, op de trainingslocatie van Info Support in de binnenstad van Utrecht (St. Jacobsstraat 12). Daar vindt kennisoverdracht plaats en werk je aan de opdrachten.

Extra kosten

Geen.

Switch to English English