Bezoek fysiopraktijk in Eibergen

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 19 december 2018 is een afvaardiging van het MOVES team afgereisd naar Eibergen, naar fysiotherapiepraktijk SamenSterk. Manon te Vaarwerk is daar praktijkhouder en lid van het MOVES consortium.

In Eibergen zijn in de zomer van 2018 verschillende interviews afgenomen met burgers/patiënten en zorgprofessionals rondom de praktijk. Omdat de maatschapleden juist in een traject van strategievorming zitten, kwam het delen van enkele inzichten goed gelegen.

“De MOVES resultaten hebben geholpen bij het maken van een SWOT: ik heb bewust eerst een eigen SWOT gemaakt en toen pas gelezen. Er zaten heel veel dingen in die overeen kwamen, maar ook nieuwe inzichten. Bijv dat een belangrijke partij een ander beeld van ons heeft dan dat wij denken”.

Onder het genot van een kopje koffie was het een vruchtbaar gesprek. Het team SamenSterk is enthousiast over de toekomst en heeft vele plannen. De urgentie wordt ook wel gevoeld.

“Straks gaat iemand anders met je beroep aan de haal […] Je moet veel breder kijken, dat je niet alleen maar betaald krijgt vanuit de verzekering, maar ook andere mogelijkheden, dat je niet afhankelijk bent van de verzekering die steeds meer uitgekleed wordt”


Aan ons hebben ze meegegeven hoe we hen – en waarschijnlijk ook andere praktijken – nog concreter kunnen helpen:

‘Een stappenplan. De vorm maakt niet zo heel veel uit. Dat je veel beter weet waar je moet beginnen: wat is het begin, wat zijn de spelregels. Wij hadden geen idee. Want je weet eigenlijk wel wat je wilt maar de vraag is Hoe? Hoe begin je? Je moet zorgen dat jij belangrijk wordt, dat de mensen naar jou toekomen. ‘