Eindsymposium The Next Level 26 mei: ‘Loop niet achter de muziek aan! – nieuwe perspectieven op crises en sociale media’

myjn

Na een samenwerking van ruim 2 jaar komt er op 26 mei 2016 een einde aan onderzoeksproject The Next Level. Dit vieren we met het eindsymposium ‘Loop niet achter de muziek aan! – nieuwe perspectieven op crises en sociale media’, in samenwerking met Logeion. We presenteren samen met verschillende gastsprekers inzichten en tools die helpen beter te kijken naar de ontwikkelingen op social media gedurende een crisissituatie.

Het programma:

Het congres, met als dagvoorzitter Wim Coenraadts, start met een bijdrage van theatercollectief Op Sterk Water.

Guido Rijnja en Annette Klarenbeek zijn de keynote sprekers van deze dag. Guido Rijnja, onder velen wel bekend, is coördinator algemeen communicatiebeleid bij de Rijksvoorlichtingsdienst. In 2012 promoveerde hij als gedragswetenschapper op de wijze waarop ambtenaren met tegenspel omgaan. Hij zal het hebben over ‘waarderend communiceren’. Annette Klarenbeek is hoofdonderzoeker binnen The Next Level en lector ‘gesprek’ bij het lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein. Zij zal ingaan op de vraag hoe hele en halve onwaarheden zich razendsnel verspreiden via social media.

Breakouts:

Roy Johannink verzorgt een workshop over het 13-Stappenmodel Crisismanagement©: een methode voor het organiseren en uitvoeren van crisismanagement bij o.a. overheidsorganisaties en bedrijven. Het model geeft inzicht in de mogelijke tekortkomingen in de crisisorganisatie.

Wouter Jong gaat in een sessie in op het zelfcorrigerend vermogen van Twitter in de tweets die zijn verstuurd op de avond van de NOS-gijzeling. Menno van Duin zal dit vermogen in een breder perspectief plaatsen.

Baukje Stinesen en Maartje Harmelink verzorgen een mini-training discoursanalyse.

In opdracht van de Veiligheidsregio Utrecht ontwikkelden studenten Communication & Multimedia Design van de Hogeschool Utrecht creatieve concepten waarmee de omgevingsanalist snel een inschatting kan maken van wat er gaande is op sociale media tijdens een crisis. Petra Sneijder (HU) vertelt over deze opdracht en de lessen daaruit en Keesjan Steverink, adviseur Crisiscommunicatie, gaat in op de bruikbaarheid voor de VRU.

In één middag ben je weer helemaal up-to-date van de laatste inzichten in crisiscommunicatie, die direct toepasbaar zijn in dagelijkse praktijk!

Updates over het congress zijn te volgen via Twitter

sprekers eindsymposium PNG

op sterk water

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.