Post-bachelor cursus crises & sociale media dit najaar van start

myjnOp 1 november ’16 start de post-bachelor cursus Crises & sociale media bij Hogeschool Utrecht. De cursus vertaalt de resultaten van het succesvolle onderzoeksproject #The Next Level @Crisis via Crossmedia naar de praktijk en wordt gegeven door docenten van de HU-lectoraten Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein en Regie van Veiligheid en professionals uit de crisispraktijk. De inschrijving voor deze cursus is nu geopend en Logeion-leden krijgen 10% korting!

Sociale media hebben een grote invloed op verschillende factoren van een crisis. Bij crises gaat het vooral om het voorkómen ervan, er zo goed mogelijk mee omgaan als ze zich voordoen en de nazorg. Daarbij wordt voornamelijk een beroep gedaan op strategieën om adequaat te reageren op (online) geruchtvorming en mobilisatie ten tijde van een crisis. Crisiscommunicatie en veiligheidsbeleid moeten meegroeien met snelle en belangrijke veranderingen in de samenleving.

Deze cursus speelt hier op in en raakt vrijwel alle sectoren van de samenleving: van milieu en infrastructuur tot sport, justitie en volksgezondheid. De cursus combineert state of the art inzichten op het gebied van crisismanagement, crisiscommunicatie en discursieve analyse. Ook wordt gekeken naar informatiestromen, de context van gebeurtenissen, monitoring en analytische tools, simulatie & games en het taalgebruik in berichten op sociale media. Daarnaast reikt de cursus handvatten aan om beter om te kunnen gaan met onvoorspelbaarheid, onzekerheden en informatiegebrek tijdens een crisis.

De post-bachelorcursus Crises & sociale media bestaat uit 7 klassikale bijeenkomsten van 3 uur en daarnaast uit zelfstudie, het werken aan een zelf ingebrachte case en het direct toepassen van de opgedane kennis in de eigen beroepspraktijk.

Praktische info:

  • Cursusdata:  1 november t/m 20 december 2016, tijden van 19.00 tot 22.00 uur.
  • Prijs: €1395 (vrij van btw).
  • Locatie: Hogeschool Utrecht Domstad, Koningsbergerstraat 9 Utrecht.
  • Omvang: Na het volgen van deze cursus krijgt u een bewijs van deelname.
  • Toelatingseisen: HBO niveau, deelname op basis van selectie.
  • Inschrijving is beperkt tot 12 deelnemers, dus wees er snel bij! Via deze link kunt u zich aanmelden. Hier vindt u uitgebreidere cursusinformatie.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.