Activiteiten

Binnen de HU vinden er meerdere activiteiten plaats voor nieuwe medewerkers:

  • HU Kick-start

Een paar keer per jaar vindt er een centrale HU Kick-start plaats. Hier ontmoet je andere startende HU collega’s, maak je kennis met het CvB en krijg je een rondleiding over de Uithof. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van het CvB.
De eerstvolgende data van deze dagen zijn (onder voorbehoud) als volgt:

– donderdag 31 januari 2019 van 8.30 uur – 13.00 uur

– maandag 8 april 2019 van 12.30 uur – 16.45 uur

– dinsdag 4 juni 2019 van 12.30 uur – 16.45 uur

– maandag 23 september 2019 van 12.30 uur – 16.45 uur

– maandag 28 oktober 2019 van 12.30 -16.45 uur

  • Bijeenkomsten

Ook worden er een paar keer per jaar bijeenkomsten georganiseerd voor starters, zodat je in een informele setting je collega’s kunt leren kennen en informatie uit kunt wisselen over hoe het gaat en waar je wellicht tegenaan loopt.

  • Workshops/ E-learning modules

Tenslotte is er een aantal workshops, waar je leidinggevende je al wellicht voor heeft aangemeld om te volgen, zoals de workshop Osiris, Sharepoint, Audiovisueel en HU Bibliotheek. Op de pagina e-learning modules vind je een aantal modules die mogelijk interessant voor jou zijn.

  • Intro hbo-docent

Nieuwe HU-docenten komen doorgaans uit de beroepspraktijk en hebben geen onderwijservaring. Tijdens het inwerkprogramma volgen zij de ‘Introductie hbo-docent’ die bestaat uit de drie modulen:  (1) Uitvoeren, (2) Beoordelen en (3) Ontwerpen, de drie kerntaken van de hbo-docent. De drie introductiemodulen zijn een opstap naar de verschillende cursussen van de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB).  Nieuwe HU-docenten met onderwijservaring, afkomstig uit het vo, mbo of wo, volgen alleen module (4) waarin ze meer te weten komen over de kenmerken van de HU en het hbo. Een overzicht van de trainingsdata vind je hier.