Leidinggevenden

In je nieuwe rol als leidinggevende komt er veel op je af. Om je te helpen een vliegende start te maken helpen we je graag op weg met onderstaande tips en informatie:

  • Functioneren en ontwikkelen

Maak kennis met de beoordelingscyclus binnen de HU, Resultaat Gericht Werken (RGW). Lees alles wat je moet weten over de RGW-cyclus, zodat je als leidinggevende het goede gesprek kunt voeren met je team. Bekijk het filmpje RGW-portal. Je kunt je opgeven voor de live RGW-training via het ontwikkelportaal. Via de knop Trainingen en Opleidingen kom je in het opleidingsaanbod terecht en kun je bij zoekterm RGW invoeren. Onder het kopje E-learningstrainingen staat ook een link naar de module Knoppentraining RGW.

  • Ontwikkelportaal

Via het ontwikkelportaal kun je de RGW-cyclus van je medewerkers bekijken en vastleggen en opleidingsaanvragen goedkeuren. Er zijn ook verschillende rapportages beschikbaar (dashboard talentmanagement).

  • Informatiesysteem

Het informatiesysteem van de HU heet BICC. Hier staan de belangrijkste of meest gebruikte rapportages op het gebied van Onderwijskwaliteit, Personeel (o.a. bezettingsoverzichten), Studentenaantallen, Tevredenheid van studenten, klanten en Financiën.

  • Management Self Service

Als leidinggevende kun je in Management Self Service / (YouForce) processen met betrekking tot ziekteverzuim en aanstelling behandelen. O.a. ziek en herstel melden, instroom, tijdelijke taakuitbreiding en verlenging van tijdelijke contracten. Er zijn verschillende handleidingen, zie hiervoor de bijlagen op Ask HU. ​Inloggen doe je via Login Youforce met je gebruikersnaam en wachtwoord.

  • Onkosten en declaraties

Alles wat je moet weten over onkosten en declaraties vind je op Ask HU – Onkostenvergoeding.

  • Verzuim

In Ask HU vind je informatie over ziek melden en verzuim. Je kunt het ziekteverzuimprotocol lezen, alle informatie over de Wet Verbetering Poortwachter en ook video’s over de Raet Verzuimmanager (RVM). In Raet Verzuimmanager kun je consult rapportages van de bedrijfsarts bekijken, het verzuimdossier van medewerkers bekijken en alle documenten behorend bij de Wet Verbetering Poortwachter uploaden. In Management Self Service (Youforce) kun je ziek- en herstelmeldingen invoeren en consulten met de bedrijfsarts aanvragen. Wil je je kennis op het gebied van verzuim nog verder vergroten, volg dan live verzuimtraining voor leidinggevenden. Ook voor deze training ga je eerst naar het Ontwikkelportaal en via de knop Trainingen en Opleidingen kom je in het opleidingsaanbod terecht waar je de zoekterm verzuim invoert. Je ziet dan ook de mogelijkheid om de online training ‘Activeren bij verzuim voor leidinggevenden’ te volgen. Onder het kopje E-learningstrainingen staat ook een link naar de module RVM en gespreksvaardigheden bij het voeren van een verzuimgesprek.

  • Inhuur van personeel

Binnen de hogeschool maken we onderscheid tussen personeel in loondienst en personeel niet in loondienst:

– Personeel in Loondienst (PIL): hiervoor is het verplicht om een vacature te stellen (in verband met de interne sollicitatiecode). Dit loopt via youforce en de vacature en de gesprekken worden dan door een recruiter opgepakt.
– Personeel niet in Loondienst (PNIL). Hiervoor zijn verschillende opties die op de pagina Procedure-Inhuur-PNIL beschreven staan. De inhuur van ZZP’ers door middel van een modelovereenkomst wordt op een aparte site toegelicht: Inhuur ZZP

  • Accountmanagement

In Ask HU – Accountmanagement staan de accountmanagers van de diensten genoemd. Deze accountmanagers zijn je eerste aanspreekpunt voor de diensten.