Themasessieleiders
Themasessieleiders

Themasessieleiders

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je inspiratiesessie tijdens het OOfestival 2021 op 28 januari, vind je hieronder wat praktische informatie. Die informatie komt deels voort uit de vragen die werden gesteld tijdens de twee trainingssessies ‘Presenteren voor camera’ die we op 08.12 en 10.12 hebben georganiseerd voor alle sessieleiders.

Vormgeving presentatie

  • Het is belangrijk dat je als sessieleider niet een hele powerpoint (pp)-presentatie gaat houden. Dan haakt je publiek af. Vertel zoveel mogelijk en ondersteun je verhaal met een of twee pp-sheets. Maak bijvoorbeeld gebruik van ondersteunende foto’s (zeggen meer dan 1.000 woorden) of gebruik een kort filmpje. Het filmpje moet je INBEDDEN in je pp-presentatie.
  • Voor de pp-sheets hebben we een festival pp-format gemaakt. De eerste sheet bevat sessienummer en titel van je sessie PLUS de namen van sessieleider & moderator met de functies. Een 2e en 3e sheet zijn vrij in te vullen. De laatste sheet bij afronding is de HIER KOMT ALLES SAMEN-sheet.
  • Het maken van filmpjes moet je zelf doen. Helaas kunnen we daarin niet faciliteren.   Zorg voor goede kwaliteit van je foto’s en filmpjes. Je presentatie wordt niet beeldvullend getoond, zorg daarom dat je afbeelding groot genoeg in beeld staat en van goede kwaliteit. Zet filmpjes direct in de presentatie en werk bijvoorbeeld niet via een YouTube-link, het switchen van presentatie kost tijd en ziet er rommelig uit, plus het kan mis gaan met de verbinding.

PR voor je sessies binnen de HU

  • Je mag trots zijn op je eigen sessie! Mail collega’s en haal ze over jouw sessie te bezoeken. Zet de OOfestival e-mailhandtekening onder je mail voor extra attentie.