29 juni t/m zaterdag 6 juli – HOVO Kennisweek: van weerman tot apengedrag.

HOVO; Proeven aan het Utrechtse hoger onderwijs voor 50-plussers tijdens de Kennisweek.

De Hogeschool Utrecht werkt al vele jaren nauw samen met HOVO Utrecht. HOVO Utrecht is een onderwijsinstelling die 50-plussers uitdagende cursussen aanbiedt op hbo en universitair niveau. Jaarlijks schrijven bijna 3000 mensen uit de regio Utrecht zich in voor een van de 100 lezingen, cursussen of excursies van HOVO Utrecht. Voor de leergierige senioren die nog niet bekend zijn met HOVO Utrecht gaat op zaterdag 29 juni de HOVO Kennisweek van start. Tijdens deze week is het mogelijk om je in te schrijven voor meerdere korte lezingen en excursies.

Van sterrenkunde tot de stand van het land
Hoe zijn de planeten in ons zonnestelsel ontstaan? En wat kan de wetenschap zeggen over het raadsel van goed en kwaad? Deze en vele andere onderwerpen komen tijdens de HOVO Kennisweek aan bod. Prof. dr. Paul Schnabel, voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, schetst de sociale stand van Nederland. En Peter Kuipers Munneke, weerman en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, geeft inzicht in het nieuwste klimaatonderzoek onder de titel “Smeltend ijs, stijgende zeespiegel”.

Films en apen
Naast de lezingen worden ook enkele andere bijzondere onderdelen aangeboden. Ga met primatoloog prof. dr. Jan van Hooff op excursie naar Burgers’ Zoo om het gedrag van de chimpanseekolonie te observeren. Bij de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht is het mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen. Daarnaast kunnen filmliefhebbers zich bij het filmtheater in Amersfoort verheugen op het bekijken en analyseren van filmfragmenten tijdens de twee bijeenkomsten “De kunst van het kijken”.

Geen tentamens
Het Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) in Utrecht werkt nauw samen met de Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht. Het onderwijsaanbod is gericht op hoger opgeleide 50-plussers die nieuwe kennis willen opdoen over uiteenlopende onderwerpen. De cursussen worden gegeven in onderwijsruimtes van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht, met locaties in Utrecht en Amersfoort. Er zijn geen tentamens en anders dan cursussen die bedoeld zijn als bijscholing, trekt HOVO Utrecht cursisten die bovenal nieuwsgierig zijn en gelijkgestemden willen ontmoeten.

Meer informatie
De HOVO Kennisweek vindt plaats van zaterdag 29 juni t/m zaterdag 6 juli. De kosten voor een lezing bedragen 25 euro. Voor het volledige programma of inschrijven voor een van de onderdelen van de HOVO Kennisweek zie  www.hovoutrecht.nl/kennisweek/
Meer weten over HOVO Utrecht? Zie www.hovoutrecht.nl