15 en 16 juni – Louis Hartlooper Complex – CampusDoc FilmFestival toont documentaires jonge makers

Utrecht – Tijdens de 9e editie van het CampusDoc FilmFestival (CDFF) op 15 en 16 juni gaan de documentaires van studenten van de Hogeschool Utrecht in première. De films zullen vertoond worden in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Ook zullen er documentaires van jonge makers uit Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en New York te zien zijn.

Twintig getalenteerde studenten journalistiek volgden het afgelopen jaar de minor CampusDoc aan de Hogeschool Utrecht. Onder begeleiding van professionals produceerden zij in duo’s tien korte documentaires: ALFA, Barriers, Deinende Dagen, ELYSIUM, Het is maar Haar, In The Picture, Lone Soldier, Miss DJ, Roofless en Up A Tree. Eerder gemaakte CampusDoc producties zijn vertoond op filmfestivals in Seattle, Manchester, Cork, Tokyo, Rome, en Doha. Ook zijn een aantal documentaires uitgezonden door NPO 2Doc en regionale tv-zenders.
Een onafhankelijke jury bestaande uit o.a. Ad van Liempt (journalist, auteur en programmamaker) en Zoë van Alphen (VPRO Tegenlicht) beoordeelt de documentaires en zal na afloop de winnaar van het CampusDoc FilmFestival 2019 bekend maken. Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt. Daarvoor kunnen bezoekers van het festival stemmen op hun favoriete documentaire.

Het Filmfestival duurt op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Tickets zijn te bestellen via de website van CampusDoc: campusdoc.net.

Over CampusDoc

CampusDoc is een minor aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens de cursus produceren studenten in een semester een korte documentaire. De cursus heeft plek voor twintig studenten die door middel van een pitch hun deelname hebben verdiend. Uitgangspunten voor deze pitch zijn maatschappelijke relevantie, haalbaarheid en originaliteit. De twintig studenten krijgen tijdens de cursus begeleiding van professionals in het produceren en in de markt zetten van hun productie. Ook volgen zij twee weken colleges in New York aan de City University.