Domein Natuur & Techniek

Welkom op de pagina van de werkgroep FNT van de vereniging Oud Goud (kortweg VOG-FNT). De werkgroep bestaat op dit moment uit vier leden, Simone Bogaers, Job van Hees, Johan van den Hurk en Louise Manders. Door de verschillende locaties van de FNT en regelmatig afwezigheid van de leden door vakantie, wil de werkgroep uitbreiden met een lid. Vooral een nieuw Oud Goud lid is van harte welkom.

Als werkgroep organiseren we tot nu toe één uitje per jaar, liefst rondom Utrecht, de leden vinden het prettig om daar weer te zijn in relatie tot hun voormalige werk. We zijn dit jaar aan het onderzoeken of we nog een tweede activiteit in het najaar zullen organiseren, b.v. een lezing met beelden over een mooie reis of iets dergelijks.

Verslagen (zie link hieronder) en foto’s over uitjes zijn ook op deze site te zien zijn.  Een ieder die leuke foto’s of info heeft kan de informatie sturen naar één van de werkgroepleden om op de site zetten.

Bezoek aan Castellum Hogewoerd

Op 14 maart 2018 bezochten de oudgedienden van de FNT Castellum Hogewoerd. Het was een uitgelezen dag met mooi lenteweer. De excursie met gids en de goede verzorging maakte het tot een topdag.

Een fotoverslag van Harrie Raaijmakers

Bezoek aan Castellum Hogewoerd op 14 maart 2018 door de oudgedienden van de FNT

“Bij deze willen we je laten weten dat we veel genoegen hebben beleefd aan de FNT-excursie op woensdag 14 maart 2018. Vanaf de ontvangst in Rare Jongens tot en met het bezoek aan het Castellum was het zeer de moeite waard. Vandaar dat we jou en de andere Collega’s van de werkgroep FNT van harte willen dank zeggen. Met vriendelijke groet, Tineke en Pieter Kastelein”

Vorige verslagen

 

KNMI, Meer dan Weer. Verslag van een excursie met Oud Goud.

Op 26 april  2017 werd een aantal leden van Oud Goud ontvangen bij het KNMI in de Bilt voor een rondleiding en enkele presentaties waarbij de geschiedenis en alle aspecten waar dit gerenommeerde instituut zich mee bezighoudt aan bod kwamen.

Lees hier het uitgebreide verslag van de KNMI Excursie

Verslag uitje mei 2015 naar Museum Oud Amelisweerd (MOA)

Verslag uitje april 2014 naar de Sonnenborgh

  • Jan van Dijk
  • Job van Hees (plv. bestuur)
  • Johan van der Hurk
  • Bernadette Poos
  • Fred Hermsen