HU Diensten

op 16 april 2015 organiseerde de werkgroep HU-Diensten een excursie naar Oudewater

Het pittoreske stadje Oudewater bezit al 750 jaar stadsrechten. Het bezit o.a. een prachtig stadhuis en een sfeervolle Grote Kerk. De schilder Gerard David is in 1460 in Oudewater geboren (hij werkte later in Brugge). Meer uit onze tijd is de schrijver Herman de Man (Het wassende water) die in Oudewater woonde. En de serie Swiebertje is voor een deel opgenomen in dit stadje. Ook is er een Touwmuseum.
In 1545 verleende keizer Karel V een privilege aan de Waag, om naast goederen ook mensen te wegen om te kijken of hij/zij al dan niet een heks was. De Heksenwaag is gevestigd in een authentiek gebouw en men kan zich er nog steeds laten wegen.
Na de lunch brachten beide groepen dan ook een bezoek aan deze Waag.

Op 28 september 2015 organiseerde de werkgroep HU-Diensten een excursie naar het stationsgebied van Utrecht (CU2030)

De excursie begon met een inleiding aan de hand van een PowerPoint presentatie en een enorme maquette, in het nieuwe Stadskantoor aan de kant van de Jaarbeurs. Hier zijn verder nog plannen voor een megabioscoop en een hotel). In het station zelf worden enorme bouwactiviteiten verricht terwijl het treinverkeer gewoon door moet gaan.
Tussen het huidige station en Hoog-Catharijne komt een tram- en busstation en een mega-fietsenstalling. Hoog-Catharijne wordt geheel vernieuwd. De Catharijnesingel krijgt weer water, en een langgerekt hotel dat langs de oever wordt gebouwd. En op het Vredenburgplein komt een nieuw ingangsgebouw waar eerst Peek en Cloppenburg zat.
In een rondleiding kon men dit alles met eigen ogen zien.

Werkgroep HU-diensten

  • Elly de Vries (lid bestuur)
  • Chris Schopman
  • Anton Verkleij