Studenten POKO op Symposium VOKK

Ontwerpsters Merel Vingerhoets en Rosa de Vries vertellen:

Afgelopen zaterdag 28 maart was het Voorjaarssymposium van VOKK in Driebergen. Het was een inspirerende dag met veel aangrijpende verhalen van ouders en betrokkenen van kinderen met leukemie. Door de VOKK zijn twee projectgroepen gevraagd om hun product te komen presenteren op deze bijzondere dag. Brenda en Merel van de Reis van 5 en Rins en Rosa van project Smart Moves hebben hun projecten gepresenteerd. Het was stimulerend om te merken dat de ouders in de zaal veel herkenning uitte en erg enthousiast reageerde op beide projecten.

Na de presentaties was er in de pauze gelegenheid om met de ouders in gesprek te gaan. Het prototype van project Smart Moves: de Racemat is aangesloten; hierdoor konden ouders en een paar kinderen de mat testen. Hierdoor kwamen een aantal ouders zelfs met nieuwe suggesties voor de mat!

Daarnaast had de Reis van 5 een standje in de pauze en op het einde waar de aanwezige meer informatie konden opvragen en het product met eigen ogen konden zien. Er waren zelfs ouders die zich op hebben gegeven om deel te willen nemen aan een volgende test. “Waar kunnen we dit kopen?” Deze vraag is ook een aantal keer voorbij gekomen.

Het is echt geweldig om te horen hoeveel mensen enthousiast zijn over beide projecten. Dit geeft alleen maar meer aan dat het echt nodig is en er echt wat gedaan moet worden voor deze kinderen.