Project ‘Preventieve Gezondheidschecks in de Wijk”

Welk vraagstuk wordt met dit project aangepakt?

Met de preventieve gezondheidschecks in de wijk krijgt de burger, op een laagdrempelige manier, de gelegenheid om gezondheidsinformatie en advies in te winnen bij studenten van zorgopleidingen van Hogeschoool Utrecht (HU). Studenten leren door deel te nemen hoe zij kunnen werken aan gezondheidsbevordering in de maatschappij. Daarnaast leren zij interprofessioneel (zorg)vraagstukken van de burger te analyseren en tot een gezondheidsadvies te komen.

 

Wat wil dit project bereiken?

Burgers informeren en adviseren over hun gezondheid en proactief/preventief inspelen op zorgvragen die leven in de maatschappij.
Daarnaast wil dit project zorgprofessionals van de toekomst dichter bij de maatschappij en in de samenleving opleiden zodat zij later meer in de samenleving aan het werk gaan. Studenten leren interprofessioneel werken aan gezondheidsbevordering in de maatschappij.

 

De volgende partijen / sectoren / partners zijn betrokken

Vanuit dit project worden preventieve gezondheidschecks georganiseerd door het Instituut Paramedische Studies en het Lectoraat Innovaties in de Preventieve Zorg. Opleidingen die deelnemen zijn Huidtherapie, Logopedie, Mondzorgkunde, Optometrie, Orthoptie en Tandprothetiek. Studenten van de minor didactische vaardigheden voor praktijkprofessionals helpen met het ontwikkelen van het onderwijs, studenten Farmakunde helpen met de organisatie van de preventieve gezondheidschecks in het kader van projectmanagement. Verschillende andere opleidingen (zoals opleidingen van de instituten Bewegingsstudies en Social Work) hebben interesse om aan te sluiten dus gesprekken daarover zijn mogelijk.

In Utrecht en omgeving werken we onder andere samen met Gemeente Utrecht en bibliotheek Nieuwegein.

 

Contact

Ben je geïnteresseerd in dit project?
Neem dan contact op met Wieke van Boxtel, MSc (wieke.vanboxtel@hu.nl) of Janna Bruijning (janna.bruijning@hu.nl)