FAQ

Scompany start 2 keer per studiejaar met een groep enthousiaste junior adviseurs. De startdata verschillen per studiejaar en zijn hier te vinden.

Elk traject duurt 9 weken, met in de 10e week de eindpresentatie. Het traject heeft vastgelegde start- en einddata. Er kan niet op een ander moment ingestapt worden.

Allereerst vindt er een intakegesprek plaats waarin de kern van de opdracht, het vraagstuk besproken wordt. Deze wordt uitgewerkt in een opdrachtomschrijving en via de mail teruggestuurd naar de opdrachtgever. In sommige gevallen volgt er een tweede gesprek. Als opdrachtgever moet u de opdrachtomschrijving goedkeuren. Zodra dat gebeurd is gaan de studenten ermee aan de slag. Hierover kunt u hier meer lezen.

Het maakt voor Scompany niet uit of uw bedrijf klein- of grootschalig is, wij staan open voor alles. Wel is het handig als u als opdrachtgever een leidinggevende functie heeft. De contactpersoon moet in ieder geval toestemming hebben beslissingen te maken. Dit begint al bij het intakegesprek.

Het inhuren van Scompany kost €2475,- excl. 21% BTW en eventuele additionele kosten.

Er werkt gemiddeld een team van 4 studenten (junior adviseurs) aan uw opdracht.

De junior adviseurs worden intensief begeleid door een vakdocent/een senior adviseur, onderzoeksspecialisten en de studiomanagers vanuit de HU. U kunt hier meer lezen over de samenwerkingen binnen Scompany.

Nee, bij Scompany wordt er door de junior adviseur gewerkt aan een opdracht voor een opdrachtgever. Zij krijgen uitsluitend onderwijs aangeboden dat ondersteunend is aan de ontwikkeling als junior adviseur en/of opdracht. Ook nodigen wij gastsprekers uit. Bijvoorbeeld, iemand vanuit Young Logeion die zijn of haar ervaringen verteld als adviseur uit de beroepspraktijk. Aan het einde van het blok spreekt er iemand die meer kan vertellen over de presentaties voor de Raad van Commissarissen.